© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Brez glutena: Recept za pito s slivami in marcipanom


T. L./Revija LIza Maja
11. 11. 2023, 16.20
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzpita.jpg
Cojzla
Pita brez glutena (Foto: Cojzla)

##IMAGE-4018721##

Ste za sladico, ki bo prijala ob skodelici slastnega sadnega čaja?

Kaj potrebujemo?

190 g brezglutenske riževe moke


1/2 vrečke pecilnega praška
60 g sladkorja
75 g masla
1 rumenjak
2 žlici navadnega jogurta
10 dag marcipana

Postopek po korakih:

1. Sladkor in rumenjak penasto umešamo, dodamo maslo, ki smo ga temperirali na sobno temperaturo, in zmešamo. V maso vmešamo še jogurt ter na koncu riževo moko, ki smo ji dodali pecilni prašek. Maso pregnetemo in pustimo v hladilniku najmanj 2 uri.

2. Posebej razkoščičimo slive in jih narežemo na večje koščke. Narezane slive na hitro prepražimo, odstavimo in dodamo marcipan. Na hitro premešamo in pustimo, da se slive rahlo ohladijo.

3. Pekač obložimo s testom, nadevamo s slivami in postavimo v pečico. Pečemo približno 40 minut na 190 stopinjah.

Namig: Če vam ostane testo za pito, ga preprosto oblikujte v piškotke in jih pecite v pečici približno 20 minut.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.