© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jožeki na tradicionalnem kuhanju golaža


Anton Hruševar
19. 3. 2013, 13.05
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

jozeki_001.jpg
Arhiv Lokalno.si
jozeki-001
jozeki_006.jpg
Arhiv Lokalno.si
jozeki_013.jpg
Arhiv Lokalno.si

Letos je v Bistrici ob Sotli bilo še bolj svečano, saj je bilo to že deseto tradicionalno tekmovanje Jožekov v kuhanju golaža. Kuhanje je potekalo pod šotorom ob Gostilni Šempetr. Pobudnik Srečko Kunst, tudi gonilna sila, pravi, da je tokrat nekaj ekip zaradi bolezni odpovedalo, vendar to ni pokvarilo vzdušja pod šotorom in zunaj njega, saj so se kulturna dogajanjakar vrstila pod platneno streho in v okolici gostilne.

Nastopili so: Mariaci La Paloma, Pihalna godba Šentjur pri Celju, Folklorna skupina Kozje, KD Bistrica ob Sotli, GŠ Rogaška Slatina - oddelek Bistrica ob Sotli, Tamburaši Zelenjak, lajnar in še in še.

Letos sta si zlato kuhačo prikuhala Jože in Peter Misja, najokusnejši golaž so skuhali v Društvu ljubiteljev konj Artiče, najbolj izvirna pa sta bila Jože Vračun in Hermina Gracar v oblekah Pehte in Bedanca.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.