Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Medeni zajtrk v Pedenjpedu


vrtec Pedenjped Novo mesto ravnateljica Meta Potočnik, dipl. vzg.
19. 11. 2012, 10.40
Posodobljeno
20. 11. 2012 · 09:04
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

wed_3550e.jpg
Arhiv Lokalno.si
WED_3550e
wed_3571e.jpg
Arhiv Lokalno.si

Glavni namen projekta tradicionalnega slovenskega zajtrka je, vrednota vseh nas in člen v povezovanju s podeželjem in domačo hrano. Zato smo vzpostavili kontakt s ponudniki lokalno pridelane hrane. V petek so otroci in zaposleni v naših enotah jedli živila domačega porekla. Ker je letošnje leto našo deželo doletela suša, pozeba in toča, dobavitelji zaradi zmanjšanega pridelka ne morejo zagotoviti živil za pripravo zajtrka brezplačno. Kljub temu smo uživali v zajtrku, ki je bil sestavljen iz:

1. Domač črni kruh so nam spekli v Mlinu Košak iz Šmarjeških Toplic, ki že več kot dvesto let svoje izkušnje prenašajo iz roda v rod, hkrati pa se nadgrajujejo, upoštevajoč spremembe prehranjevalnih navad potrošnikov.

2. Domač med je od čebelarke ga. Karmen Umek Luzar iz Novega mesta, ki se že vrsto let ukvarja s čebelarstvom.

3. Domače kravje mleko nam je pripeljal g. Cvetan Gustelj-Tine iz Gor. Kamenc pri Novem mestu, ki se z oddajo mleka ukvarja že več let.

4. Domača jabolka iz svojega sadovnjaka pa nam je pripeljal g. Pleško Janez iz Otočca pri Novem mestu, ki se ukvarja tudi s pridelavo domače zelenjave in sušenjem sadja.

5. Maslo pa smo morali zaradi zmanjšane ponudbe naročiti kar v Ljubljanskih mlekarnah.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.