Nova knjiga Domača Kuhna pa to


Slovenski osnovnošolci so ponovno stopili tja, kamor ne zaide noga strokovnjakov: v kuhinje svojih babic in prababic, morda pokukali tudi k sosedom. Z neprecenljivo medgeneracijsko komunikacijo so med nas že četrtič postavili preko 150 receptov, ki so v času naših prednikov zaznamovali del kulturnega bivanja prebivalcev posamezne regije, mesta ali vasi. Preproste jedi, sestavljene izključno iz včasih redkih lokalnih sestavin, pridelanih na domačem vrtu ali sezonsko pogojenih z naravo, nam s svojo pristnostjo okusov vlivajo samozavest in prepričanje, da se slovenska kuhinja lahko kosa z vsako »kulinarično velesilo« in jo v marsičem tudi prekaša.
Številni kuharski mojstri, etnologi in pridelovalci lokalne hrane, ki nastopajo tudi v vlogi komisije ali mentorjev projekta, se ne morejo načuditi kuharskim spretnostim otrok, ki s svojo srčnostjo in simpatičnimi zgodbami o kulturnem ozadju jedi hitijo pripovedovati njim, medtem, ko se njihove brbončice topijo med okusnimi grižljaji, ki marsikoga popeljejo nazaj v otroštvo, v babičino kuhinjo.
Dobrodošli med okusi iz otroštva!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se