© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Po dvoletnem premoru spet Ulični festival Okusi Posavja


CPT Krško
8. 9. 2022, 12.20
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zokusi__1_.jpg
_zokusi__2_.jpg
_zokusi__3_.jpg
_zokusi__4_.jpg

Minulo soboto je zaživel stari del mesta Krško, saj se je po dvoletnem premoru odvil Ulični festival Okusi Posavja. Razigrano množico je z živahnimi ritmi zabavala skupina Manouche, ki je z electro swingom dodobra ogrela ozračje.

Na ulici so se predstavili nekateri od ponudnikov posavske kulinarike in vin, ki so vključeni v blagovno znamko OKUSI POSAVJA. Namen festivala je predvsem izpostaviti pestrost posavske gastronomske ponudbe in s tem dvigniti prepoznavnost regije, kot destinacije vredne obiska za vse gurmane.

Tokrat so obiskovalci lahko okušali vina šestih vinskih kleti: Klet Krško, Albiana, Vina Dular, Kunej Vino & Čokolada, Kobal since 1931, Penina Istenič.

SLAŠČIČARNA SLADKA ZAPELJIVOS je navdušila z domačimi torticami, štrudeljem z modro frankinjo in domačimi piškoti.

GOSTILNA KUNST je že nekaj časa znana po jedeh krškopoljskega prašiča, zato so se tudi tokrat predstavili s svojo posebnostjo on pripravili hrbet krškopoljskega prašiča.

GOSTILNA ŠEMPETER je postregla slastno kopunovo obaro in TRI LUČKE ribo jesetra v kuhanem kruhku.

Zelo dobro obiskan dogodek se je odvil v sklopu Meseca okusov Posavja, ki ga koordinira Center za podjetništvo in turizem Krško. Do konca meseca vabljeni na preostale gastronomske dogodke:

13.9. Evrosad tržnica- dan odprtih vrat in okušanje lokalnih dobrot iz kmetij

15.9. Kulinarični večer legendarnih okusov in vin v gostilni Repovž

17.9. Lokalni pozdrav jeseni s plesno glasbo v Restavraciji Ajda

23.9. Steak pašnih govedi & Tajfl na Turistični kmetiji Grobelnik

30.9. Kulinarično glasbeni večer z Nušo Derendo v Gostilni Kunst


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.