Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Preprost recept za ocvrte krhke flancate


Liza Maja
10. 2. 2024, 16.00
Posodobljeno
11. 02. 2024 · 13:00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzflan1.jpg
Shutterstock
Foto: Shutterstock

##IMAGE-4013073##

V času pusta obožujemo tudi krhke flancate! Recept je za 25 kosov ...

Sestavine:

250 g navadne moke
1 žlica sladkorja v prahu
2 žlici ruma
50 g masla
ščepec soli
1 jajce
3 žlice mleka
200 ml rastlinskega olja
1 žlica sladkorja v prahu

Priprava:

1. Moko in sladkor premešajte, dodajte rum, maslo, sol, jajca in mleko ter zgnetite v gladko testo. Nato testo na mizi vsaj 5 minut udarjajte s pestjo, da začne pokati in se odstrani odvečni zrak. Testo zavijte v folijo za živila in ga pustite v hladilniku vsaj 60 minut.

2. Potem testo razvaljajte na tanke liste in izrežite pravokotnike, ki jih na sredini večkrat prerežite. V vročem olju jih ocvrite do zlato rjave barve, nato pa jih odcedite. Pred serviranjem posujte s sladkorjem v prahu.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.