Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Domača temna čokolada


njena.si
20. 10. 2021, 13.45
Posodobljeno
21. 10. 2021 · 13:36
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzzcoko.jpg

##IMAGE-3028906##

Čokolada bo imela bolj kremasto strukturo, če boste namesto kokosovega olja uporabili kakavovo maslo. Namesto vanilje ali skupaj z njo lahko čokoladi dodate tudi druge začimbe oz. dodatke: metin ekstrakt, cimet, kavo … V maso lahko umešate tudi različne vrste oreškov ali suhega sadja.

Sestavine     št. oseb    2

100 g kokosove maščobe

120 g kakava v prahu

80 g   javorjevega sirupa ali medu

1        ščepec vanilje

1        ščepec soli

Priprava

V manjši posodi počasi stopite kokosovo maščobo. V skledo dajte kakav v prahu, javorov sirup, vaniljo in sol. Prilijte stopljeno kokosovo maščobo in temeljito zmešajte.

S čokolado napolnite silikonske modele ali pa jo razporedite po s papirjem za peko obloženem pekaču.

Postavite jo v hladilnik, da se strdi (za najmanj eno uro). Nato jo odstranite iz modela oz. narežite na koščke.

Hranite jo v hladilniku.

Brez laktoze, brez glutena, za vegane.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.