Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Preprosti čokoladni žepki iz samo treh sestavin


19. 12. 2024, 00.00
Posodobljeno
12:22
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

_zzzrp.jpg
V. M.
Čokoladni žepki (Foto: V. M.)

Bomo kaj pekli? Predlagamo vam, da se lotite priprave slastnih žepkov, ki bodo tako mehki in okusni, da jih boste pozobali še preden na vrata potrkajo obiski.

_zzzrp1.jpg
V. M.

(#1263972) Čokoladni žepki (Foto: V. M.)

Priprava čokoladnih žepkov je zelo preprosta in nadvse zabavna, zato vam lahko pri pripravi pomagajo tudi otroci. Okusno pecivo lahko seveda napolnite z nadevom po vašem okusu, če vam čokoladna krema ne ugaja, jo lahko nadomestite z vam ljubo marmelado.

Kaj potrebujemo?

250 g masla (pustite ga stati na sobni temperaturi)

450 g gladke moke (TIP 500)

lonček kisle smetane ali navadnega jogurta (180 g)

Postopek priprave

Pomembno je, da maslo omehčate na sobni temperaturi. Ko bo slednje srednje mehko, presejte moko in vse sestavine dobro pregnetite. V kolikor imate na voljo robotski mešalnik, bo testo pripravljeno kot bi mignil.

Sedaj testo oblikujte v kepo in ga za približno eno uro shranite v hladilnik.

Tako, sedaj je testo pripravljeno, da ga spremenite v ljubke piškote. Pomokajte delovno površino in testo tanko razvaljajte.

V naslednjem koraku s pomočjo okroglega modela izrezujte kroge.

Na sredino kroga položite pol žličke čokoladnega namaza oz. kreme, nato pa krog prepognite čez polovico, da boste ustvarili obliko žepka. S prsti stisnite robove, nato pa ga učvrstite s konico vilice.

Žepke polagajte na pekač obložen s peki papirjem, nato pa jih pecite 13 minut na 180 stopinj Celzija.

Pečene žepke prekrijte s kuhinjsko krpo in počakajte, da se nekoliko ohladijo. Na koncu jih posujte s sladkornim prahom in postrezite ob skodelici čaja, kave ali slastnega kakava.

V. M.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.