Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Tiktak pripravljeni tapiokini kruhki


Tekst: IKB
13. 1. 2025, 13.00
Posodobljeno
14. 01. 2025 · 09:49
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Shutterstock
Tapiokini kruhki (Foto: Shutterstock)

Res so tiktak pripravljeni in zelo dobrodošli za tiste s prehranskimi omejitvami, na primer celiakijo (seveda mora biti moka deklarirano brez glutena). So pa po izkušnjah najboljši, šele ko malo odležijo.

##IMAGE-2104322##

Sestavine

Priprava

1. Vse sestavine razen sira damo v mešalnik (blender). Dobro zmešamo (2 minuti), da nastane enakomerna zmes. Potem dodamo nariban sir in mešalnik zaženemo le toliko, da se sir razporedi po testu.

2. Pripravimo pekač za kolačke (mafine, naj bo za tiste mini) in vlivamo testo naravnost v vdolbinice (ni jih treba ne premazati z maščobo ne vstavljati papirnatih košaric), skoraj do vrha. Med peko kruhki močno narastejo.  Testo lahko tudi shranimo v hladilniku, zdržalo bo tri dni. Pred peko ga ogrejemo na sobno temperaturo in dobro premešamo.

3. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah približno 15 minut.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 53,  št. 1, 7. januar 2025.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.