Recept: Whoopiji

Whoopiji so biskvitni piškoti, ki jih z različnimi kremami sestavimo v sendvičke in na videz spominjajo na makrone. V knjigi Gorazda Potočnika Čokolada – moji najljubši recepti za čokoladne sladice boste našli tudi navodila za pripravo belih whoopijev z malinami in čokoladnim ganašem.
##IMAGE-3209353##
Sestavine
115 g zmehčanega masla
210 g sladkorja v prahu
1 jajce
200 g gladke moke tip 400
8 g sode bikarbone
60 g kakava v prahu
ščepec vaniljevih semen oz. po okusu
ščep soli
240 g mleka
Nadev
340 g bele čokolade
115 g zmehčanega masla
100 g sladkorja v prahu
sok 1 limone
Priprava
1.
Za čokoladno testo maslo in sladkor močno stepamo z električnim mešalnikom približno 5 minut, da nastane svetla penasta masa. Dobro vmešamo jajce.
2.
Posebej zmešamo moko, sodo bikarbono, kakav, vaniljo in sol ter suho mešanico presejemo. Dodamo jo masleni masi in z metlico ročno vmešamo. Nato vmešamo še mleko. Pol mleka lahko dodamo s suhimi sestavinami, drugo polovico pa na koncu, da dobimo primerno teksturo oziroma gostotekočo maso.
3.
Pečico segrejemo na 150 °C z ventilacijo. Dva velika plitva pekača obložimo s papirjem za peko. Testo nadevamo v vrečko za brizganje z okroglim nastavkom premera 1 cm in v pekača nabrizgamo kupčke premera 3 cm, vmes pustimo za dva kupčka prostora, ker se med peko razlezejo. Pekač postavimo v pečico in pečemo 12 do 15 minut, nato kupčke vzamemo iz pečice. Ko se ohladijo do mlačnega, jih s papirjem vred prenesemo na mrzel pladenj in damo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se učvrstijo in da jih lažje nadevamo (sveže pečeni biskvitki so precej krhki, zato se lahko lomijo in drobijo).
Revija Dober tek
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se