Vaš velikonočni recept: Semško fuline

##IMAGE-4073762##
Smo prepričani, da boste v času velikonočnih
praznikov kulinarično ustvarjali različne dobrote, med katerimi zagotovo
ne bo manjkalo Semško fuline.
Kako se naredi?
Prilagamo recept:
1 kg belega domačega kruha (1-2 dni zvezda), 0,80kg kuhanega prekajenega
svinjskega vrata, 5 dag svinjskega slanine, 8-12 jajc, (odvisno, kako je
kruh suh) po potrebi zajemalka juhe, kjer se je kuhal svinjski vrat
(da ni nadev presuh), 1 žlička popra, ščepec soli, 4 žlice masti, goveja
danka.
Priprava:
Kruh narežemo na kocke, dodamo v svinjsko mast, poper in stepena jajca
(v jajca zmešamo ščepec soli). Na rahlo zmešamo in pustimo stati 5
minut. Nato dodamo svinski vrat in slanino.
Govejo danko očistimo.
Tako pripravljeno maso nadevamo v danko, sproti pazimo, da ni preveč
polna, ker bi lahko pri peki počila. Na koncu jo še zašijemo, položimo v
pekač, prelijemo z mastjo in pečemo 60 minut na 180 ˚C.
Tako pečeno fuline narežemo na tanke kose, postrežemo s hrenom. Dober tek.
Vesele velikonočne praznike z obilico dobrot in veselja vam želi kolektiv Kulturnega centra Semič.
Ostanite zdravi. Ostanite doma.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se