Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vaš velikonočni recept: Semško fuline


KC Semič
12. 4. 2020, 17.30
Posodobljeno
13. 04. 2020 · 14:41
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_semic.jpg

##IMAGE-4073762##

Smo prepričani, da boste v času velikonočnih praznikov kulinarično ustvarjali različne dobrote, med katerimi zagotovo ne bo manjkalo Semško fuline.
Kako se naredi?

Prilagamo recept:
1 kg belega domačega kruha (1-2 dni zvezda), 0,80kg kuhanega prekajenega svinjskega vrata, 5 dag svinjskega slanine, 8-12 jajc, (odvisno, kako je kruh suh) po potrebi zajemalka juhe, kjer se je kuhal svinjski vrat (da ni nadev presuh), 1 žlička popra, ščepec soli, 4 žlice masti, goveja danka.
 
Priprava:
Kruh narežemo na kocke, dodamo v svinjsko mast, poper in stepena jajca (v jajca zmešamo ščepec soli). Na rahlo zmešamo in pustimo stati 5 minut. Nato dodamo svinski vrat in slanino.
Govejo danko očistimo.
Tako pripravljeno maso nadevamo v danko, sproti pazimo, da ni preveč polna, ker bi lahko pri peki počila. Na koncu jo še zašijemo, položimo v pekač, prelijemo z mastjo in pečemo 60 minut na 180 ˚C.
 
Tako pečeno fuline narežemo na tanke kose, postrežemo s hrenom. Dober tek.

Vesele velikonočne praznike z obilico dobrot in veselja vam želi kolektiv Kulturnega centra Semič.

Ostanite zdravi. Ostanite doma.

cloud-sun

Trenutno

16 °C

Delno oblačno

nedelja, 25. 5

Delno oblačno

6 / 19 °C cloud-sun

ponedeljek, 26. 5

Deževno

9 / 22 °C cloud-rain

torek, 27. 5

Delno oblačno

12 / 21 °C cloud-sun

7-dnevni obeti


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.