Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Velikonočna nadevana jajca - piščančki; hitro in preprosto


Revija Dober tek
30. 3. 2024, 17.30
Posodobljeno
01. 04. 2024 · 10:11
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_zzzjajca.jpg

##IMAGE-4009056##

Predstavljamo recept za velikonočna nadevana jajca, ki so super ideja za popoldansko aktivnost z otroci in ostalimi družinskimi člani. Velikonočni piščančki niso samo prisrčni, ampak tudi trajnostni, saj bomo za njihovo pripravo porabili ostanke trdo kuhanih jajc. Hiter in okusen recept:

Sestavine

Pirhe olupimo ter z nožem odrežemo zgornji del trdo kuhanega jajca in odrezke prihranimo.

Z noževo konico izdolbemo rumenjake, ki jih zmeljemo v sekljalniku. V jajca vmešamo maslo in kis, dodamo kislo smetano in zmiksamo, da dobimo homogen nadev.

Jajca napolnimo z nadevom, odrezani del beljaka uporabimo za glavo.

Kljunčke izrežemo iz surovega korenja, za oči pa uporabimo črni poper v zrnju ali pa koščke črnih oliv. Ko piščančke okrasimo, spodnji del  jajca odrežemo, da bodo pri serviranju ostali v pokončnem položaju.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.