Masterchef zapustila Novomeščanka Anita Ferlin

V petek je najbolj znano kuhinjo v Sloveniji zapustila 33-letna Anita Ferlin iz Novega mesta, ki je morala premoč kljub dobri predstavi priznati prijateljicama Petri in Zali. Kako je sodelovanje vplivalo na njeno zasebno življenje in kako danes gleda na to, da sta bila v kuhinji dva pola?
Kako si se počutila, ko si morala na izločitvenem testu kuhati z osebama, s katerima si se v šovu odlično razumela?
Ko
kuhaš v izločitvenem testu veš, da popravnega izpita ni, da lahko ti
ali kdo drug od sotekmovalce, ki je tudi pristal na izločitvenem testu
odide domov. Ko pa veš, da so med njimi samo osebe s katerimi se
resnično dobro razumeš je pa občutek še toliko slabši. Ni ti vseeno za
njih, a hkrati borbaš za sebe in po domače rečeno, da rešiš svojo rit.
Na voljo ste imele zgolj 15 minut, kaj je bilo pri takšnem izzivu najtežje?
Ko
izveš, da imaš časa le 15 minut niti ne razmišljaš kaj bi bilo lahko
najtežje, enostavno ni časa. Hitro tečeš v trgovino in shrambo, da
nabereš vse potrebne pripomočke in sestavine, da boš lahko pričel kar se
le da hitro kuhati. Edino kar je bilo v moji glavi a bo to izvedljiv,
bo vse pravi čas kuhano.

V resnici pa si lahko kuhinjo zapustila z dvignjeno glavo, saj si bila dejansko tudi na izločitvenem testu deležna številnih pohval ...
Vesela
sem, da sem tudi na izločitvenem testu pokazala iz kakšnega testa sem,
zato sem Masterchef kuhinjo lahko zapustila ponosno in z dvignjeno
glavo.
Kaj pa odnosi na splošno v sami kuhinji? Preko tv ekranov je bilo videti, kot da ste razdeljeni na dva močna pola?
Tudi
v vsakdanjem življenju pride do nesoglasij in jih je potrebno kdaj pa
kdaj tudi odmisliti, da se lahko zadeva spelje do konca. Ravno tako sem
jaz postopala v Masterchef kuhinji. Drži, v času tekmovanja sta se
ustvarila dva pola z izjemami, ki so se razumeli z vsemi.
Kako je sodelovanje v takšnem formatu oddaje vplivalo na tvoje zasebno življenje?
Predvsem
v prepoznavnosti. Veliko ljudi me prepozna v javnosti, pristopijo do
mene, da si izmenjamo nekaj besed in naredimo skupno fotografijo.
Se v prihodnosti vidiš v svetu kulinarike?
Vsekakor
se vidim v tem, da nadaljujem v kulinariki ter nadgrajujem svoje
znanje. Ko enkrat ugotoviš, kako zelo uživaš ob ustvarjanju jedi in
slaščic, je težko pomisliti, da to ne bi bil del mojega življenja.