Damjan Fink iz Hiše Fink v Avstriji promoviral Dolenjsko



V sredo, 11. 10. 2023, je v ribji restavraciji Fischwirt am Urmeer v Sulztalu potekal že tretji Urmeer Forum, s katerim v tej restavraciji kulinarično povezujejo dežele, ki jih je povezovalo pramorje. Letos so povabili našega vrhunskega chèfa Damjana Finka iz Hiše Fink, ki je s svojo ekipo najvišjim političnim, gospodarskim in vinarskim predstavnikom avstrijske Štajerske pričaral 5-zvezdično dolenjsko doživetje.
Dolenjsko so predstavljali še Turistično-kulturno društvo Trškogorsko srce, Razvojni center Novo mesto in Zavod Novo mesto.
Zbrano družbo so nagovorili deželni glavar Christopher Drexler in župan bližnjega Gamlitza Friederich Partl, slovenska koordinatorka Tea Kuhar in Sonja Povše. Jožica Verček, predsednica in ustanoviteljica Društva Trškogorsko srce, je v noši botre z jerbasom na glavi goste navdušila s še toplim puhastim in sladkim trškogorskim srcem, harmonikaš Marko pa jo je spremljal z veselimi Slakovimi vižami. Predstavniki Dolenjske so Dolenjsko kot turistično destinacijo za 5-zvezdično doživetje predstavili med drugim tudi mag. Dietru Hardt-Stremayrju, direktorju graškega turizma, in Gerhardu Kochu, direktorju ORF-a na Štajerskem, ki pozna celo slovenski rek: »Stara koka, dobra juha.«. Tokrat je bil Peter Kraus, nemško-avstrijska rock'n'roll zvezda in filmski zvezdnik le gost, Johannes Lafer pa ni le uspešen manager zobne klinike, ampak je poskrbel za čudovito glasbeno podlago dogodka.
Eminentni gostje so se v poletnem vremenu čudovito zabavali tudi ob slovenski narodnozabavni glasbi, ki jo tudi onkraj meje zelo cenijo in dobro poznajo.
Kulinarično razvajanje brez primere so kreirali Damjan Fink iz Hiše Dink, vrhunski hišni chèf Markus Mosser in eden najbolj znanih avstrijskih chèfov Christof Widakovich iz restavracije na Schlossbergu v Gradcu.
Damjan Fink je s sinom Julijem sosedom predstavil sezonsko-tradicionalne jedi na sodoben način: porketo s hrenom, brancina s slastno dišečo pehtranovo potičko, cmočke z bučko in račko, vlivance z divjačinskim ragujem, hruško in žajbljevim maslom, sladke štruklje s kostanjevim sladoledom.
Gostje so Damjanove jedi pospravili do zadnje drobtinice.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se