Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zbor ljubiteljev suhomesnatih dobrot; finale salamiad v Krškem


Anton Hruševar
20. 2. 2018, 11.40
Posodobljeno
21. 02. 2018 · 08:55
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

_zzbl__1_.jpg
Arhiv Lokalno.si
_zzbl (1)
_zzakoline__08_.jpg
Društvo med drugim vsako leto organizira prikaz kolin na star način ...
_zzbl__5_.jpg
Arhiv Lokalno.si
Zbor članov društva

Društvo iz Leskovca pri Krškem je v Antoni clubu izvedlo vsakoletni zbor članov, ki je, kot so zapisali na vabilu, za društvo pomemben dogodek, kot za vsakega od članov rojstni dan, god ... Po potrditvi lanskoletnega poročila je bil podan plan  dela za leto 2018. V januarju so že začeli z njegovim uresničevanjem, to je z izdelavo kolin po starih običajih. Naslednji dogodek je organizacija lokalne salamiade in ocenjevanje drugih suhomesnatih izdelkov. Organizirali bodo finale slovenskih salamiad, ker je lani na finalu zmagal njihov član Damjan Bizjak. V plan so si zadali tudi organizirati pohod za svoje člane in seveda vse povabljene, v primeru potreb organizirati predavanje na temo predelave mesa in suhomesnatih izdelkov, aktivno sodelovati na vseh lokalnih prireditvah, hkrati pa se tudi odzivati na vsa povabila organizacij ali vladnih prireditev v občini ali KS Leskovec pri Krškem.

Poleg ostalih aktivnosti, katere so si zadali, bo morda največji izziv prav izpeljava slovenske salamiade, katera bo 12. maja v vinski kleti Krško, saj morajo izvesti pobiranje vzorcev in ocenjevanje na lokalni ravni in seveda tudi na državni ravni, prav tako pa tudi razglasitev najboljših izdelkov.


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.