10. jubilejna košnja Cavsarja

Letošnje košnje se je udeležilo okoli 22 koscev, 2 klepača kos in 8 grabljic trave. Res, da je tradicija košnje daljša od deset let, saj sta prvi dve košnji potekali pod vodstvom Toneta Kralja iz Celin, potem pa je košnja potekala v organizaciji KS in Turističnega društva Lovrenc Raka, ki je to prireditev tudi etnološko zaznamovalo. Vsako leto do sedaj je po navadi košnjo pričel najstarejši kosec, letos pa je ta čast pripadla Majdi Novak, katera se tudi vsako leto redno udeležuje ročne košnje.
Seveda je kmalu sledila tudi malica ali fruštek na domačem vozu, kjer ni manjkalo toplega kruha, kruha z ocvirki, domačih jajc in seveda raške čebule.
Proti koncu košnje so se na stojnicah s svojimi domačimi izdelki predstavila tudi turistična društva: Turistično društvo Senovo, Turistično društvo Brestanica, potem podmladek z OŠ Podbočje, kateri so že drugo leto zlati na tekmovanju Turizmu pomaga lastna glava v okviru turistične zveze Slovenije.
Na stojnici se je z jagodovo pito z ajdo predstavilo tudi Društvo za kulturno dediščino in inovativni turizem naturo, prav tako pa tudi samo domače društvo s svojimi pridelki.
Po končani košnji in domačemu golažu je po uvodnem govoru župana mag. Mirana Stanka sledila še podelitev priznanj in zahval sodelujočim v košnji.
Celotna prireditev je bila glasbeno obarvana z domačimi harmonikaši, prav tako pevci, plesno točko pa so izvedli otroci iz OŠ Raka.