Najboljši golaž skuhala Rudi in Stanko Vlašič

V Termah Olimia so se slovenski novinarji že četrto leto zapored pomerili v kuhanju lovskega golaža v kotličku. Letos sta najboljšega skuhala Rudi Vlašič in njegov brat Stane za Dolenjski list. Drugo mesto je dosegla ekipa Radia Goldi iz Žalca in tretje novinarja MTV Adria.
Udeleženci prvenstva oz. novinarji-kuharji od organizatorjev tekmovanja prejmejo le meso, čebulo, olje, drva in kotliček. Začimbe, kuharski pribor in vse ostalo pa je po njihovi izbiri.
Rudi Vlašič, ki je med drugim tudi avtor tedenske oddaje Glasbeni mikroskop na Studiu D, zmagovalnega recepta kot vsak pravi mojster ni želel izdati. Za Lokalno.si je povedal: ''Zmagovalni recept je to, da ga ni. Kuhanja sva se lotila po klasičnem postopku, brez kakšnih posebnih dodatkov. Je pa res, da ob koncu kuhanja, ko se mora malo zaliti z vinom, sva uporabila modro frankinjo družine Dolc iz Drašičev. Gre namreč za uradno vino prve kraljice metliške črnine Silvije Kostelec.''
Slovenske kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu v kuhanju lovskega golaža v kotličku za novinarje sta tudi letos organizirala Radio Univox iz Kočevja in Terme Olimia. Kvalifikacij se je tokrat udeležilo kar 24 medijskih hiš iz vse Slovenije. Septembra pa sledi evropsko prvenstvo, ki bo letos prvič potekalo prav v Sloveniji, in sicer v Tuheljskih Toplicah in v Olimju. Najboljšim trem s slovenskih kvalifikacij se bosta pridružili še ekipi Radia Univox iz Kočevja in Radia Triglav z Jesenic.