DL: Chef Boštjan Rakar
18.3.2024 | 13:00
Na fotografiji je 47-letni chef in sommelier Boštjan Rakar, ki je iz družinske podeželske gostilne z ženo Tatjano ustvaril vrhunsko restavracijo, kljub temu pa obdržal bistvo dolenjskega podeželja. Prefinjeno domačnost so na krožnikih Gostilne Rakar ponujali že njegovi starši, ki so v Gorenjih Ponikvah pred 30 leti zgradili gostilno in kasneje še mini hotel. Osnovne sestavine jedi so vedno dolenjske, vinska karta pa velja za eno najboljših pri nas. Chef Boštjan je zelo ponosen na članstvo v kulinaričnem združenju JRE (Jeunes Restaurateurs d’Europe), vsakič znova se razveseli visokih ocen kulinaričnih kritikov in seveda zadovoljnih gostov.
Pravi, da so z ženo in s tremi otroki skoraj popolna družina, ki živi za gostinstvo. »Potrebovali bi samo še osmi dan v tednu in vse bi bilo super,« pravi Boštjan, ki v svojem delu neizmerno uživa in na različnih kulinaričnih akademijah znanje prenaša tudi na mlajše generacije.
Članek je bil objavljen v januarski tiskani številki Dolenjskega lista
Foto: Robert Kokol/Foto Asja
DL: Inšpektorica na bolniški, redarja ni
FranciD: Pa toliko ciganov na socialni!
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
Irena Yebuah Tiran: Moža spoznala že v osnovni šoli
pet, 26.4.2024
DL: Novosti na kmetiji Karlovček - Jabolka brez ostankov škropiv
čet, 25.4.2024
Recept: Jogurtovo pecivo s sadjem
ned, 28.4.2024
DL: Inšpektorica na bolniški, redarja ni
sob, 27.4.2024
Magnifico jo išče že 30 let: Katera je rekla ''Magnifico, I love you?''
pet, 26.4.2024