Novomeški karateisti z evropskega prvenstva s petimi medaljami

16.4.2024 | 09:40

Novomeški karateisti z evropskega prvenstva s petimi medaljami
Novomeški karateisti z evropskega prvenstva s petimi medaljami

Od petka, 12.4.2024, do nedelje, 14.4.2024, je v mestu Debrecen na Madžarskem potekalo SKDUN evropsko prvenstvo, ki se ga je udeležilo tudi 10 tekmovalcev Karate kluba Novo mesto, ki so pod vodstvom trenerja Franja Horna ponovno posegli po vrhunskih športnih rezultatih.

Kar 6 tekmovalcev kluba je stopilo na stopničke, skupaj so osvojili 5 medalj, od tega 4 bronaste medalje in 1 srebrno medaljo.

V petek zjutraj je prva na stopničke stopila Karolina Horn, ki je v disciplini kate posamezno med 9 sotekmovalkami osvojila odlično 3. mesto.

Kot druga je medaljo med 13 sotekmovalkami priborila Lorena Horn, ki je prav tako osvojila 3. mesto. V nadaljevanju tekmovalnega dne smo osvojili še dve bronasti medalji.

Jakob Krašna in Bor Jovanovič sta v disciplini kate duo osvojila 3. mesto. Med kadeti pa je odlično bronasto medaljo osvojil tudi Fabio Cappelletti.

Izjemno uspešno so v petek na tekmovanju nastopali še Maša Črnugelj, ki je osvojila 5. mesto, in ostali tekmovalci kluba: Samuel Horn, Bor Jovanovič, Jakob Krašna in Michel Horn.

Med kadetinjami je Ester Horn v sobotnih nastopih postala evropska podprvakinja in z osvojeno srebrno medaljo postala tudi najuspešnejša tekmovalka kluba tega prvenstva. Prav tako odličen uspeh med kadetinjami je priborila Ema Krašna, ki je zasedla 4. mesto.

Tekmovalci kluba s trenerjem Franjem Hornom so ponovno uspešno ponesli ime Novega mesta čez meje in se zapisali v tabelo najuspešnejših karateistov v tem delu države. Ponosni smo na naše delo, vztrajnost in delavnost, saj vedno znova dokazujemo, da je to, kar delamo, prav. Ne samo z medaljami z največjih karate tekmovanj, domov prihajamo z novimi vrednotami, ki se jih učimo skozi ta šport. V svoje vrste v Karate akademijo pri tržnici vabimo vse, ki bi se želeli pridružiti ekipi najboljših, saj je karate šport namenjen vsem, majhnim in velikim, obema spoloma brez omejitev.

Naši tekmovalci imajo le nekaj dni, da si oddahnejo, saj se bomo že prihajajoči vikend udeležili ETKF evropskega prvenstva, ki bo od 19.4. do 21.4.2024 potekalo v Skopju v Severni Makedoniji.

Zahvaljujemo se vsem, ki nas kakorkoli podpirajo pri našem delovanju, med drugim tudi Mestni občini Novo mesto.

Tajništvo kluba: K. H.

Galerija

_zzKKNovo mesto (1)
_zzKKNovo mesto (10)
_zzKKNovo mesto (11)
_zzKKNovo mesto (12)
_zzKKNovo mesto (13)
_zzKKNovo mesto (14)
_zzKKNovo mesto (15)
_zzKKNovo mesto (16)
_zzKKNovo mesto (17)
_zzKKNovo mesto (18)
_zzKKNovo mesto (19)
_zzKKNovo mesto (2)
_zzKKNovo mesto (20)
_zzKKNovo mesto (21)
_zzKKNovo mesto (3)
_zzKKNovo mesto (4)
_zzKKNovo mesto (5)
_zzKKNovo mesto (6)
_zzKKNovo mesto (7)
_zzKKNovo mesto (8)
_zzKKNovo mesto (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava