Novi prostori Glasbene šole Krško

15.12.2005

Občina Krško in Glasbena šola Krško bosta v soboto uradno odprli prenovljene prostore šole. Na novi lokaciji bodo glasbenice in glasbeniki rešeni prostorske stiske, saj bodo dosedanje 526 m2 velike prostore na Dalmatinovi 6 zamenjali za 1895 m2 površine v prenovljenem nekdanjem hotelu Sremič na Vidmu.

Kot so povedali na današnji novinarski konferenci, so gradbena dela trajala leto dni. Okoli 460 učencev šole bo v nekdanjem hotelu, ki ga je Občina kupila leta 2001, imelo 23 učilnic, kar je v primerjavi z desetimi na prejšnji lokaciji znatno več. Poleg učilnic je šola v novem objektu pridobila tudi prostor za koncertne dejavnosti, v prihodnjem letu pa bo poleg tega urejen še prostor za t.i. krajevni program in vadbo večjih sestavov, kot sta Simfonični orkester in Pihalna godba, ki zdaj vadita v najetih prostorih.

Nekaj več kot 300 milijonov tolarjev vredna naložba zajema stroške odkupa starega hotela Sremič, 190 milijonov veljajo gradbeno-obrtniška dela, okoli 50 milijonov pa bo potrebno zagotoviti za nakup opreme. Od tega bo večino sredstev prispevala Občina Krško, 38% naložbe pa bo sofinanciralo Ministrstvo za šolstvo in šport.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava