Koncert pomladnosti na Blanci

6.6.2012 | 08:40

Koncert pomladnosti na Blanci

Toplejši pomladni večeri so še prijetnejši, če jih preživimo v dobri družbi. In prav pesem je bila tista, ki je vse ljubitelje petja združila na letni pevski reviji Koncert pomladnosti na zadnje majsko popoldne v KD Blanca.

Pod taktirko zborovodkinje Jelke Gregorčič Pintar, učiteljice glasbene vzgoje na OŠ Blanca in OŠ Mokronog, se je predstavilo pet različnih pevskih sestavov: najprej trije »domači« zborčki (dva otroška in en mladinski), ki so se jim pridružile tudi članice MPZ OŠ Mokronog, svoje dosedanje delo pa so poslušalcem pokazali tudi zaposleni na OŠ Blanca, ki so si ob začetku skupne pevske poti lansko jesen nadeli ime UPS!.

Tako smo lahko slišali vrsto raznovrstnih pesmi, od otroških, ljudskih, filmskih, tujejezičnih do slovenskih zimzelenih melodij. Za še pestrejši program sta v paru poskrbeli Anja Dvoršak in Nuša Mešiček, ki sta zapeli že »šestdesetletno« večno zeleno Zemlja pleše, navdušila pa je tudi Patricija Županc s pesmijo Mamici za rojstni dan, s katero je marca sodelovala na 1. slovenski glasbeni olimpijadi in si z njo pripela srebrno plaketo.

Ravnateljici obeh sodelujočih šol gospe Ana Mešiček in Zvonimira Kostrevc sta pevkam za devetletno sodelovanje v šolskih pevskih zborih podelili zlate pevske značke, v glasbenem popoldnevu pa se nam je pridružil in vse prisotne tudi pozdravil podžupan občine Sevnica gospod Jožef Žnidarič.

V veselem razpoloženju smo prireditev vsi pevci zaokrožili s Kekčevo pesmijo, prav na koncu pa »zaigrali« Našo muziko policijskega orkestra in z njo tudi mi obeležili letošnje glasbeno leto vsestranskega skladatelja Bojana Adamiča ob stoletnici njegovega rojstva.

Skozi mladost in pomlad sta nas z veznim besedilom, ki sem ga pripravila učiteljica Nina G. Kadilnik, vodila sedmošolca Marijana Iglič in Primož Simončič, za čudovito sceno je s pomočjo učencev kot običajno poskrbel učitelj Uroš Brezovšek. Za podarjeno glasbeno spremljavo pa se najlepše zahvaljujemo korepetitorjema gospe Saši Božič in gospodu Martinu Marku.

Nina Grabenšek-Kadilnik
Foto: Roman Drstvenšek

Galerija

slika0001
slika0006
slika0017
slika0019
slika0026
slika0027
slika0031
slika0064
slika0067
slika0073
slika0079
slika0084
slika0087
slika0090
slika0094
slika0095

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava