Zavod GLG Sevnica razveselil male paciente ortopedske klinike s "Tremi prašički"

27.2.2013 | 08:35

Zavod GLG Sevnica razveselil male paciente ortopedske klinike s "Tremi prašički"

V četrtek, dne 14. februarja 2013, smo odigrali našo lutkovno predstavo » Trije prašički » za male paciente in otroke zaposlenih v veliki predavalnici Ortopedske klinike Ljubljana. Predstavo smo poklonili omenjeni bolnici in z njo razveselili otroke, da bodo lažje premagali svoje zdravstvene težave. Darilo je bilo namenjeno tudi otrokom zaposlenih v zdravstvu, ki pogosto zaman čakajo svoje starše, da jim pred spanjem povedo pravljico za lahko noč, saj so takrat pogosto v službi.

Glede na dober odziv gledalcev, ki jih je bilo več kot petdeset, smo videli, da so takšne predstave za otroke zelo zaželene, saj so med igro ves čas sodelovali, se smejali in nas tudi nagradili z dolgim aplavzom. Po predstavi smo jih spoznali z lutkami od blizu, s katerimi so se tudi slikali za spomin.

Mislimo, da bi se morale podobne predstave še pogosteje uprizarjati med bolniki, ki tako vsaj za kratek čas pozabijo na bolečine, žalost in strah, ki pogosto spremljajo zdravljenje in jim razveselijo dan. Nasmeh v otroških očeh je povedal vse.

Zavod GLG Sevnica

Galerija

lj
lj1
lj2
lj3
lj4
lj5

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava