Šola zdravja tudi v Črnomlju - vsak trenutek je lahko nov začetek

22.3.2013 | 10:35

Foto: Šola zdravja

Foto: Šola zdravja

Obveščamo vas, da bo kmalu v Črnomlju začela telovaditi nova skupina Šole zdravja – Črnomelj. Ob njihovem začetku bo v petek, 22. marca, ob 17. uri v Glasbeni šoli Črnomelj motivacijsko predavanje „Vsak trenutek je lahko nov začetek“, ki ga bo imel dr. Nikolay Grishin, idejni vodja in ustanovitelj društva Šola zdravja ter avtor vaj „1000 gibov“, po katerih telovadijo skupine Šole zdravja.

V šestih letih delovanja društva smo ustvarili okrog 50 skupin, ki brezplačno telovadijo po celi Sloveniji vsako jutro pol ure z začetkom ob 7.30, in sicer zunaj na javnih površinah, kar je naša posebnost in prednost. O telovadbi se ljudje odločamo po lastni presoji, saj le tako bomo poskrbeli za svoje zdravje. To dokazujejo tudi naši člani, posebej tisti, ki štejejo čez 80 let (jih je kar 45), pa vseeno telovadijo vsakodnevno, ne glede na vreme. Pri tem je bistveno, da neaktivni ljudje postanejo aktivni, osamljeni ljudje najdejo družbo, zmanjšujejo se kronične bolezni in vse to brez drage športne opreme ter zunaj na odprtem.

O našem poslanstvu, izboljšanju zdravja in dobri kondiciji, najbolj govorijo besede našeg člana g. Dušana Faturja (kmalu bo imel 80. let) in nam je zaupal zdravnikovo mnenje o njegovem zdravju: »Pred nedavnim sem zaradi neke težave z desnim kolenom odšel na pregled k ortopedu v eno od slovenskih bolnišnic. Zdravnik mi je predpisal ustrezno terapijo, ki mi je tudi pomagala in me naročil na »obvezno kontrolo čez 20 let«. Najbrž je slednje ocenil na podlagi mojega splošnega počutja. Takrat bom star natanko 100 let.«

Več informacij o društvu Šola zdravja dobite na naši spletni strani.

za Društvo Šola zdravja: Neda Galijaš

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava