Romi skozi oči kulturnikov in upokojenih učiteljev romskih otrok

26.6.2014 | 12:40

Romi skozi oči kulturnikov in upokojenih učiteljev romskih otrok

Novomeška Osnovna šola (OŠ) Dragotina Ketteja je v sredo, 4. junija 2014, gostila predstavnike Zveze Romov za Dolenjsko, predstavnico društva Romano veseli, upokojenega kriminalista Lojzeta Podobnika, ki se danes ukvarja s pisanjem pesmi, in upokojeno učiteljico Faniko Povše Konec. Srečanje je potekalo v okviru projekta Romi skozi oči kulturnikov in upokojenih učiteljev romskih otrok, ki ga sofinancira Ministrstva RS za kulturo.

Otroke omenjene šole je z romskimi pesmi navdušila znana novomeška romska pevka Šanin Balažek. Svetovalna delavka Nada Pečavar pa je na kratko predstavila šolo.

Nato sta Fanika Povše Konec in Lojze Podobnik predstavila življenje Romov, delo z romskimi učenci in z učenci OŠ Dragotina Ketteja delila svoje izkušnje. Podobnik je predstavil dve pesmi iz svoje poezije. Prva je govorila o sprejemanju mam ne glede na to, kakšna je. V drugi pa je opisal občutke Romov in jo je prebral tudi v romskem jeziku.

Predsednik Zveze Romov za Dolenjsko Bogdan Miklič pa je poudaril, kako pomembno je izobraževanje in pridobivanje različnih izkušenj za nadaljnjo uspešnost v življenju.

Zveza Romov za Dolenjsko

Galerija

a-obisk-001
a-obisk-002
a-obisk-003
a-obisk-004
a-obisk-005
a-obisk-006

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava