Pesmi upora: Koncert ŽPZ Kombinat v KD Straža

19.11.2014 | 12:50

Pesmi upora: Koncert ŽPZ Kombinat v KD Straža

V soboto, 15. novembra, je bil v dvorani KD Straža v organizaciji KUD Straža, koncert ŽPZ Kombinat. Zbor z dušo, zanosom in ponosom, je ustvaril doživetje, ki se ga le stežka da opisati.

Izbor pesmi upora z vsega sveta v kakovostni izvedbi, v usklajenosti glasbene spremljave s pevkami, ki je bilo tudi zelo uravnoteženo, je pričaral enkratno vzdušje. Glasnost glasbil ni bila moteča. Rdečo nit je izjemno doživeto, lahko bi rekel iz srca vodila Maksimilijana Ipavec. Njeno povezovanje je bilo tako toplo, nevsiljivo, iz srca, z vero, da smo lahko vsako pesem zapeto v tujem jeziku, doživeli in razumeli. Zborovodkinja in umetniški vodja Mateja Mavri je svojo nalogo tako v izboru pesmi kot tudi vodenju zbora res dobro opravila. Zabelila pa je koncert kantavtorica Ksenija Jus z aktualnimi besedili. Tako je bil zaključen prvi del koncerta. Sledilo je stopnjevanje vzdušja, da bi na koncu občinstvo stoje pelo Primorsko himno in delavsko himno.

Razveseljivo je, da je kljub praznovanju Martina bila dvorana skoraj polna, le malo je bilo prostih sedežev!

S pevkami je po končanem koncertu sledilo kramljanje ob prigrizku še dolgo v noč. Tudi pevke so bile zelo zadovoljne s pripravo in odzivom poslušalcev!

Frane Umek
Foto: Manca Može

Galerija

r-straza-01
r-straza-02
r-straza-03
r-straza-04
r-straza-05
r-straza-06
r-straza-07
r-straza-08
r-straza-09
r-straza-10
r-straza-11
r-straza-12
r-straza-13
r-straza-14
r-straza-15
r-straza-16
r-straza-17
r-straza-18
r-straza-19
r-straza-20

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

21.11.2014Oceni vika lozar 

Zbor Kombinat je svetla točka na naši zborovski sceni, dekleta pojejo revolucionarne pesmi iz vsega sveta, antipod mnogokrat žalostnim slovenskim pesmim, ki jih zbori tako radi izvajajo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava