Odprli smo srca za soljudi

16.1.2017 | 14:00

Odprli smo srca za soljudi

Študentski klub Sevnica se je od leta 2016 poslovil z Mesecem dobrodelnosti. Že peto leto se je v sklopu imenovanega projekta izvedla akcija Odprimo srca za socialno ogrožene sevniške družine. Na decembrskem sejmu smo širili dobro voljo ob kuhanem vinu in domačih dobrotah. Z velikodušnostjo sevniških občanov in občank smo na dobrodelni stojnici zbrali 140 evrov. Drugo leto zapored smo organizirali tudi dobrodelni poker turnir v Gasilskem domu Sevnica, kamor je vsak udeleženec namesto prijavnine prinesel živila, zmagovalec pa je svoj avto polepšal z letno vinjeto. (P. s.: Naj vinjeta dobro služi in varno na cesti ;). Živila smo zbirali tudi v Mladinskem centru Sevnica in po osnovnih šolah v sevniški občini. Za pripravljenost na sodelovanje in velik prispevek se zahvaljujemo Osnovni šoli Boštanj, Osnovni šoli Blanca, Osnovni šoli Krmelj in Osnovni šoli Tržišče. V klubu smo ponosni na vse otroke, ki so poleg živil pridno zbirali knjige, zvezke in igrače za svoje vrstnice in vrstnike. V neizmerno veselje nam je misel, da bodo mladi intelektualci v prihodnosti nadaljevali projekt Mesec dobrodelnosti kot aktivni članice in člani Študentskega kluba Sevnica v okviru dijaške sekcije. Zahvala gre Knjižnici Sevnica, ki je podarila čisto nove knjige in DVD-je za malčke in najstnike. Iskrena hvala tudi Kmetiji Gnidica, ki je že tretje leto darovala klobase, tlačenke, salame in ostale mesne dobrote. Hvala tudi podjetju Termoglas iz Boštanja za finančno donacijo že drugo leto zapored.

Vsem, ki ste bili pripravljeni na sodelovanje in ste po svojih močeh prispevali k Mesecu dobrodelnosti, se Študentski klub Sevnica ISKRENO ZAHVALJUJE.

Na koncu smo se s kombijem, polnim prazničnih paketov, odpravili po Sevnici. Kljub naši ganjenosti od iskrenih nasmehov, toplih besed in hvaležnih pogledov se zavedamo, da žal takšen projekt ne reši celotne situacije. Prav je, da znamo, se trudimo in ohranjamo odprto srce za soljudi skozi vso leto.

Mesec dobrodelnosti bomo ponovili tudi decembra 2017, med letom pa se trudili popestriti dogajanje v Sevnici na različne načine.

Andreja Špitalar (Študentski klub Sevnica)

Galerija

foto
foto0
foto1
foto10
foto19
foto2
foto3
foto4
foto5
foto6
foto7
foto8
foto9

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava