Rastoča knjiga na OŠ Trebnje

14.4.2018 | 09:40

Rastoča knjiga na OŠ Trebnje

Ob zaključku dejavnosti, ki so celo šolsko leto potekale, ker se je naša šola pridružila projektu Rastoča knjiga, smo na šoli v soboto, 7. aprila 2018, pripravili slovesno prireditev.

Na njej smo se v kulturnem programu, ki so ga z glasbenimi točkami obogatili učenci Glasbene šole Trebnje, najprej spomnili korenin naše preteklosti, ki se prepletajo s poganjki današnjega časa. Misli našega rojaka Franceta Režuna so bile izvrstna iztočnica, da smo lahko posegli še bistveno dlje, na začetek zapisane slovenske besede, v Brižinske spomenike. Nikakor nismo mogli mimo Primoža Trubarja, Franceta Prešerna ter Ivana Cankarja. Njihove misli in dejanja odsevajo v sedanjosti in so marsikomu navdih pri uresničevanju lastnih ciljev. Za to pa mladi večkrat potrebujejo vzornika. Med njimi so učenci izbrali svoja žarka navdiha: izjemnega rokometaša Miho Zarabca ter dobitnico plakete Hinka Smrekarja ilustratorko Majo Kastelic. Na prireditvi so nas s prisotnostjo počastili tudi nekateri bivši učenci, ki so uspešni na različnih področjih in marsikomu predstavljajo zgled. S primerno besedo »odličniki« jih je nagovoril tudi ravnatelj Rado Kostrevc, slavnostni govornik dr. Janez Gabrijelčič pa je vsem zbranim med drugim namenil prijazne misli o »veličastnosti naše šole«. Le-ta se bohoti na vrhu hriba, v čemer se Trebnje razlikuje od drugih, kjer nad mestom zagledamo cerkev ali grad.

Simbolika o šoli na vrhu vzpetine je resnično zelo pomenljiva. Do znanja priti, je težko. Da uspeš v delu, poklicu, življenju nasploh, še težje. Da si Človek, najtežje. Na to nas vsak dan znova opominjajo tudi vrednote Rastoče knjige.

                                                                                               Maja Ogrinc, prof.

Galerija

_irastoca (1)
_irastoca (2)
_irastoca (3)
_irastoca (4)
_irastoca (5)
_irastoca (6)
_irastoca (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava