Dan Valvasorjeve knjižnice Krško

23.5.2019 | 09:10

Dan Valvasorjeve knjižnice Krško
Dan Valvasorjeve knjižnice Krško
Dan Valvasorjeve knjižnice Krško

V Valvasorjevi knjižnici Krško že tretje leto zapored pripravljamo dan knjižnice, ki poteka v okviru občinskega praznika občine Krško in je tudi prispevek k oživljanju starega mestnega jedra. V petek, 24. maja, od 16. ure pripravljamo za vse generacije v mestnem parku pred knjižnico zanimivo popoldne, v katerem boste lahko prisluhnili pravljicam, se igrali družabne igre, spoznavali dediščino in risali panjske končnice z akademskim slikarjem Rajkom Čubrom. (program spodaj v priponki)

Lahko si boste privoščili tudi poslikavo obraza, pokukali v kapucinsko knjižnico in speedway zbirko, telovadili s skupino iz Šole zdravja - desni breg, spoznavali življenje čebel z mladimi čebelarji iz OŠ Jurija Dalmatina in člani Čebelarskega društva Krško. V sodelovanju z JSKD, OI Krško smo pripravili obisk zgodovinskega lika Josipine Hočevar, v pravljični okrepčevalnici pa se boste posladkali z Josipininimi medenjaki, katerih izdelavo so pred leti obudili v Mestnem muzeju Krško.

Prijetno druženje bomo zaključili ob 18.30 z ogledom predstave Eve Škofič Maurer Klovnesa Ifigenija Sfrčkljana se predstavi.

V primeru slabega vremena bo dogajanje prestavljeno v knjižnico in Dvorano v parku.

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite.

Knjižničarji iz Valvasorjeve knjižnice

Dan knjižnice - program [.pdf] (3 MB)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava