Tajski boks - Nastasja Koca napada zlato medaljo na mladinskem svetovnem prvenstvu

29.9.2019 | 11:00

Tajski boks - Nastasja Koca napada zlato medaljo na mladinskem svetovnem prvenstvu

Slovenska reprezentanca v tajskem boksu je odpotovala na svetovno otroško in mladinsko prvenstvo, ki bo do 6. oktobra potekalo v turški Antalyji. Reprezentanco sestavljajo dva borca in selektor. Prvenstva se bo po napovedih svetovne organizacije IFMA udeležilo 800 tekmovalcev iz 103. držav.

Slovenijo bosta zastopala, med mladinici Nastasja Koca (63,5 kilograma) ter med starejšimi dečki Jan Ilc (do 60 kilogramov). Tekmovalca sta pripravljalno obdobje prestala brez poškodb, zato je motivacija pred velikim tekmovanjem visoka. Nastasja Koca je aktualna evropska prvakinja, ki letos sanja še o osvojitvi zlata na svetovnem prvenstvu. »Trenirali smo resno in maksimalno, do zadnje kaplje znoja. Namenjeni smo osvojiti zlato in postati svetovni prvaki, za kar pa potrebujemo tudi malo tekmovalne sreče in dober dan. Če se nam te malenkosti poklopijo, bo vse na mestu,« je povedal selektor mladinske vrste Petrit Izairi.

Tudi Jan Ilc ni brez možnosti za vidnejši rezultati. Gre namreč za tekmovalca, ki je v pretekli sezoni osvojil naslov državnega prvaka in tudi prvaka mednarodne lige.

Vzporedno s tekmovanje se bodo na prvenstvu odvile številne dejavnosti. Organizirane bodo delavnice za mlade, zabavni dogodki in protidopinška konferenca ter konferenca mladih, na kateri bodo mladi športniki poslali sporočilo politikom in državnikom, kakšen svet si želijo.

Šestdnevno tekmovanje boste lahko v živo spremljali prek uradnega youtube kanala organizacije IFMA. (dostopno na: https://www.youtube.com/channel/UCJfoE7xvY5TSee7WOh2sMbw)

Slovenska zveza tajskega boksa
Fotograf: Borut Peterlin

Galerija

_zzzzztajski (1)
_zzzzztajski (2)
_zzzzztajski (3)
_zzzzztajski (4)
_zzzzztajski (5)
_zzzzztajski (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava