FOŠ nadaljuje z delom - na daljavo

28.3.2020 | 12:45

FOŠ nadaljuje z delom - na daljavo
FOŠ nadaljuje z delom - na daljavo

Na Fakulteti za organizacijske študije so zaradi preprečevanja širjenja okužb z boleznijo COVID-19 sprejeli celovit nabor ukrepov,  s katerimi so prilagodili način dela. Fakulteta je sicer zaprta, a so pedagoško delo na fakulteti v okviru kombinirane oblike študija (KOŠ) nadgradili z načini študija na daljavo. Tako se pedagoško delo izvaja z različnimi orodji za kakovostno izvedbo študijskega procesa, ki je interaktiven, aktualen in zapolnjuje vse zahteve po študijskem načrtu. Na FOŠ sledijo usmeritvi, da z urnikom podane obveznosti pri vseh predmetih izvedejo v predvidenih terminih in da izvajalci predmetov smiselno prilagodijo način izvedbe predavanj, vaj in tudi izpitov z uporabo on-line orodij. Ta usmeritev sledi želji, da študentje v okoliščinah "izrednih razmer" še vedno lahko "kakovostno študirajo" in da se bodo ob "normalizaciji stanja" lahko bolj osredotočili v pričakovanja dvojih delodajalcev, družin in osebnih ambicij.

Komunikacija s študenti poteka nemoteno preko telefona in e-pošte, ravno tako vsa komunikacija z ostalimi strokovnimi službami.

Tudi ostale aktivnosti fakultete niso obstale. Zagovori zaključnih nalog in seminarji za disertacije bodo potekali nemoteno, vendar on-line, nemoteno pa poteka tudi projektno delo. Tako se on-line med drugim izvajajo projekti »Novo mesto - moje mesto: družbena vključenost migrantov« v okviru razpisa ŠIPK«, »Medgeneracijsko učenje z robotki in osnovnim programiranjem - ROBO4U« v okviru razpisa PKP ter »WELLy: Predstavitev profila Menedžerja za dobro počutje na delovnem mestu za preprečevanje in boj proti stresu, povezanim z delom« v okviru razpisa Erasmus+ 2019.

Prepričani so, da bodo uspešno prebrodili novonastale izzive in dokazali, da znajo obvladovati spremembe, ki so nam dane v tem trenutku.

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava