Eden najbolj priljubljenih dušnih pastirjev se seli v Grosuplje

16.5.2020 | 16:00

Martin Golob iz Župnije Srednja vas v Bohinju s svojimi objavami na družbenih omrežjih greje tudi srca številnih ateistov. (foto: Bobo)

Martin Golob iz Župnije Srednja vas v Bohinju s svojimi objavami na družbenih omrežjih greje tudi srca številnih ateistov. (foto: Bobo)

Cerkve po Sloveniji so vernikom znova odprle vrata, mi pa smo se o tem pogovarjali z enim najbolj priljubljenih dušnih pastirjev pri nas, bohinjskim župnikom Martinom Golobom, ki se mu menda v kratkem obeta tudi premestitev.

Od konca prvomajskih praznikov so pri nas znova dovoljene svete maše ob navzočnosti zdravih vernikov, ki morajo nositi zaščitne maske, ohranjati ustrezno varnostno razdaljo, pri vhodu so blagoslovljeno vodo nadomestila razkužila, obhajilo pa smejo verniki prejemati samo na roke.

»Lepo se je spet v živo videti z ljudmi. Podobno veselje lahko delimo drug z drugim, če gremo te dni s kom na kavo. Ali pa če gremo s kakšnim prijateljem na pivo. Približno takšno veselje delimo tudi mi v cerkvi,« pravi eden najbolj priljubljenih župnikov na sončni strani Alp, Martin Golob iz Župnije Srednja vas v Bohinju, ki s svojimi objavami na družbenih omrežjih greje tudi srca številnih ateistov. Glede obiska pravi, da ni posebnosti: »Približno tako je, kot je bilo prej. Med tednom so ti moji standardni, ob nedeljah pa se vidimo v širšem občestvu. Veliko jih pride tudi od drugod, a imamo na srečo dovolj veliko cerkev, da lahko delujemo na tak način, kot smo lahko brali v priporočilih.« Vprašali smo ga, ali nam lahko postreže s kakšno zabavno anektoto iz časov karantene. »Zanimivo mi je bilo, ko sem srečal eno gospo, ki jo je mož ostrigel in sem jo zato komaj prepoznal,« nam je v smehu zaupal.

Bo kmalu novi župnik v Grosupljem?

Goloba smo pravzaprav poklicali, ker nam je na uho prišla informacija, da ga bodo škofje v kratkem premestili iz župnije Srednja vas v Bohinju v župnijo Grosuplje. »Nee veeem. Ker uradno o tem nimam še nič,« ni bil ravno prepričljiv. Na naše dodatno poizvedovanje pa je v smehu le priznal, da se o tem »nekaj govori«. »Nekaj se govori, verjetno je neka informacija prišla ven, ampak jaz uradno o tem še ne vem nič.«

Občutki, pričakovanja, če ga bodo res premestili? »V bistvu jih nimam. Za zdaj sem še bohinjski župnik. Če pa se bo to zgodilo, je to nekaj normalnega. Te zadeve uradno pridejo s strani škofije.«

Ker kristjani v Sloveniji te dni praznujejo šmarnice, vsakodnevne ljudske pobožnosti v čast Mariji, smo Goloba prosili še za kratko poslanico našim bralcem. »Kot se narava prebuja in cveti, tako bi lahko tudi ljudje v tem vzdušju z veseljem štartali življenje, ki nam je dano.«

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava