Priljubljeni župnik Martin Golob o prevari in selitvi s kmetov v mesto

6.8.2020 | 14:20

Župnik Martin Golob se je Slovenkam in Slovencem, tudi tistim manj vernim, priljubil prav z uporabo družbenih omrežij. (foto: Bobo)

Župnik Martin Golob se je Slovenkam in Slovencem, tudi tistim manj vernim, priljubil prav z uporabo družbenih omrežij. (foto: Bobo)

V nedeljo zvečer je Golob objavil opozorilo, da se je na facebooku pojavil njegov lažen profil.

V nedeljo zvečer je Golob objavil opozorilo, da se je na facebooku pojavil njegov lažen profil.

Priljubljenemu župniku Martinu Golobu so nepridipravi na facebooku ukradli identiteto in v njegovem imenu organizirali kvazi nagradno igro. Za Novice Svet24 pa je Golob spregovoril tudi o »kulturnem šoku« ob premestitvi iz Bohinja v Grosuplje.

Župnik Martin Golob, ki je zadnjih pet let služboval v Bohinju, v nedeljo pa je prvič maševal v Grosupljem, kamor so ga premestili, se je Slovenkam in Slovencem, tudi tistim manj vernim, prikupil prav z uporabo družbenih omrežij.

V nedeljo zvečer je Golob objavil opozorilo, da se je na facebooku pojavil njegov lažen profil. »Čestitamo! Za vse srečneže danes, in kjerkoli že živite. Ta mesec bom delil srečo. Naključno bom izbral 20 srečnežev, ki bodo izbrani kot nagrajenci in sponzorji nagrade v višini 1000 evrov. Čestitamo izbranim osebam, ki sem jih komentiral v vaši objavi, sledite vsem spodnjim korakom, da postanete veljavni zmagovalec,« piše lažni Golob. V nadaljevanju pa od uporabnikov zahteva, da delijo njegovo objavo, da na sumljivi povezavi opravijo registracijo in mu pošljejo osebne podatke. Klasična lopovščina pač. Vabe, ki jih nastavljajo spletni goljufi, so zelo preproste – nizke cene in velike obljube, pa naj bodo super zaslužki, ugodni krediti, milijonske nagrade, brezplačne vinjete za en sam všeček ali neverjetno poceni izdelki. Golob nam je v telefonskem pogovoru pojasnil, da so ga o lažnem profilu na facebooku obvestili prijatelji. Policije s primerom ni seznanil, zadevo je le prijavil na facebooku, sicer pa temu ne namenja velike pozornosti.

V nedeljo prvič maševal v Grosupljem

Pred Golobom je namreč čisto nova življenjska zgodba, saj je bil nedavno iz župnije Srednja vas v Bohinju premeščen v župnijo Grosuplje. Tako rekoč s kmetov v mesto. »Polno izzivov je. V Bohinju sem se lepo poslovil, v Grosupljem pa so mi pripravili zelo lep sprejem. Malo še tipam in spoznavam,« je strnil prve občutke. Minulo nedeljo se je tudi prvič predstavil novemu občinstvu. »Dobil sem zelo dober občutek. Bom pa potreboval še kakšno leto, da bom padel v ritem. Zame osebno je to kar kulturni šok. Ampak saj je to čisto normalno, če spremeniš okolje. Grosuplje ima približno petkrat več prebivalcev kot Bohinj, pokrajina je čisto drugačna, narava je drugačna, način življenja je drugačen. Če je Bohinj področje turizma, je tukaj spet čisto nekaj drugega. Iz Bohinja se preseliti v Grosuplje je razlika,« pojasnjuje v smehu.

Svet24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava