Nagrado Društva Šola zdravja za leto 2020 prejela tudi prostovoljka Romana Ivačič

20.6.2021 | 15:45

Marija Jeler in Romana Ivačič

Marija Jeler in Romana Ivačič

V četrtek, 17. junija, so v Sevnici podelili nagrado Društva Šola zdravja članici sevniške skupine Romani Ivačič. Romana je ena od dobitnic nagrade in priznanja Društva Šola zdravja (DŠZ) za leto 2020, ki ga podeljujejo zaslužnim članom, prostovoljcem Društva Šola zdravja. Po jutranji telovadbi “1000 gibov” je sledil svečani del četrtkovega jutra, ko je članica Upravnega odbora Društva Šola zdravja, Helena Španovič, izročila nagrado za izjemne dosežke prostovoljki Romani Ivačič.

Dogodku je prisostvoval tudi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, ki je nagrajenki čestital in nagovoril prisotne s spodbudnimi besedami in hvaležnostjo za njihovo vztrajnost pri rednem jutranjem razgibavanju. Čestitala ji je tudi lanskoletna nagrajenka prostovoljka Marija Jeler, vodja podružnice Šole zdravja Sevnica. Prostovoljka Romana je s svojim delovanjem povečala ugled društva, prispevala k širitvi programa in promociji Društva Šola zdravja v posavski regiji. Ob prejetju nagrade je povedala: "Nagrado sprejemam kot priznanje za celotno Podružnico Sevnica v prizadevanju za zdravje in dobro počutje."

Vsako leto Društvo Šola zdravja (DŠZ) na letnem zboru članov podeli nagrade in priznanja najbolj zaslužnim članom prostovoljcem društva za preteklo leto. Letošnji nagrajenci prejemajo nagrade po skupinah, tako kot lansko leto, saj zbor članov društva, zaradi pandemije Covida-19,  tudi letos poteka delno, po skupinah. Nagrade in priznanja prejmejo osebe, ki izstopajo iz povprečja in prispevajo k viziji in poslanstvu Društva Šola zdravja, izražajo svojo pripadnost društvu in njegovemu delovanju, prispevajo k širitvi programa Društva Šola zdravja in promociji društva.

Letošnji prejemniki denarne nagrade za izjemne dosežke v letu 2020 so poleg Romane Ivačič iz Sevnice še naslednji prostovoljci, člani Društva Šola zdravja: Antonija Stanič (Ljubljana – Šiška) in Savica Brajić (Ljubljana – Prule), Marika Haler, Marija Habe in Ema Modrijan (iz skupine Domžale – drevored 88 lip), Klotilda Letonja (Ptuj – Ljudski vrt), Dragica Kranjec (Novo mesto – Portoval 1), Anton Rajh (Grosuplje), Majda Križaj, (Bled), Dragica Jurše (Ruše). Prejemnice priznanja Društva Šola zdravja pa so: Anamarija Kranjc (Krško – Videm), Marija Kurnik (Ljubljana – Šiška) in Ljuta Javornik (Ljubljana – Kolezija), Olga Budimir (Turiška vas).

Neda Galijaš

Galerija

_zzzsevnica (1)
_zzzsevnica (2)
_zzzsevnica (3)
_zzzsevnica (4)
_zzzsevnica (5)
_zzzsevnica (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava