Novomeške gimnastičarke tudi tokrat na stopničkah

6.6.2022 | 09:00

Novomeške gimnastičarke tudi tokrat na stopničkah

Minuli vikend sta v Mariboru potekali dve tekmovanji; Šalamunov memorial in Pokal Slovenije.

V petek, 3. junija, se je Živa Tomažič udeležila svojega prvega mednarodnega tekmovanja; Šalamunovega memoriala. V svoji kategoriji, kjer je nastopilo 45 tekmovalk iz petih držav, je zasedla odlično 12. mesto.

V soboto, 4. junija, so se za Pokal Slovenije pomerile tekmovalke od pete do nacionalne stopnje.

V peti stopnji (Nika, Živa, Julija) so deklice zasedle ekipno četrto mesto. Posamično se je najvišje uvrstila Julija Arnuš, ki je bila dvanajsta.

Dekleta šeste stopnje (Tina, Ema, Tija) so ekipno zasedle odlično drugo mesto. Posamično pa se je Tina Ovniček zavihtela na sam vrh in osvojila zlato medaljo.

V nedeljo, 5. junija, so za Pokal Slovenije tekmovale deklice od 1. - 4. stopnje ter mednarodne stopnje.

V mednarodni stopnji je med mlajšimi deklicami nastopila Ema Lesjak in posamično zasedla peto mesto. Najboljša je bila na gredi, kjer je dobila četrto oceno. V kategoriji starejših deklic je peto mesto posamično osvojila Živa Tomažič, na dvovišinski bradlji je bila tretja, na gredi pa druga. Med kadetinjami se je Larisa Može predstavila na preskoku in gredi, kjer si je prisvojila šesto oceno.

Tudi deklice prve stopnje so stale na stopničkah. Ekipa GD Novo mesto 1 je osvojila tretje (Paula, Eva, Zala, Ema Š., Ema L.), ekipa GD Novo mesto 2 pa osmo mesto (Iza, Neli, Naja, Mia, Sofia).

Posamično sta si v prvi stopnji do 8 let sedmo mesto delili Ema Škrbec in Mia Butalin, Eva Mihelič pa je bila deseta. V prvi stopnji nad 8 let je Paula Jakše zasedla drugo mesto, Zala Zagorc pa tretje mesto.

Deklice druge stopnje so ekipno osvojile osmo mesto (Naja, Špela, Julija, Zala). Posamično je v kategoriji deklic nad 9 let Špela Gašperšič osvojila sedmo mesto, Naja Kovačič pa deveto mesto.

Deklice tretje stopnje so prav tako ekipno osvojile osmo mesto (Ema, Sara R., Sara M., Valentina).

Četrta stopnja je ekipno osvojila bronasto medaljo (Klara, Neža, Vita, Nika). Posamično je bila najboljša Vita Dolinar s petim mestom.

Čestitamo!

Gimnastično društvo Novo mesto

Galerija

_zgim (1)
_zgim (2)
_zgim (3)
_zgim (4)
_zgim (5)
_zgim (6)
_zgim (7)
_zgim (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava