Rožnati oktober in tradicionalni Rožnati tek za življenje

2.10.2022 | 09:40

Rožnati oktober in tradicionalni Rožnati tek za življenje

Rožnati oktober je mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Z različnimi dejavnostmi in dogodki mednarodno združenje Evropa Donna, zdravstvene organizacije, lokalne skupnosti, društva in drugi osveščajo o raku dojk in opozarjamo na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja bolezni in odgovornosti do svojega zdravja.

V Sevnici bo 8. oktobra 2022 pri Srednji šoli Sevnica potekal že tradicionalni Rožnati tek za življenje. Športni dogodek dobrodelne narave, ki ga organizira Center za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Sevnica v sodelovanju z združenjem Europa Donna, Zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica, Osnovno šolo Krmelj in Posavsko in Obsoteljsko društvo za boj proti raku, je namenjen vsem, ki se radi športno udejstvujejo. Na dobrodelnem teku se lahko sodeluje s hojo ali tekom.

Dogodek se začne ob 9. uri. Po kratkem ogrevanju bo ob 9.30 začetek hoje po označeni poti. Najmlajši se bodo nato preizkusili v teku po otroški trasi, ki bo potekala krožno po poti v drevoredu. Tek na 3 in 5 kilometrov se bo začel ob 10.30. Za udeležbo na dobrodelnem teku se je treba prijaviti preko prijavnice, ki je dostopna na spletni strani Zdravstvenega doma Sevnica.

Občina Sevnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava