Konferenca FOŠ: Človekove pravice v sodobni organizaciji in družbi

2.12.2022 | 09:15

Konferenca FOŠ: Človekove pravice v sodobni organizaciji in družbi

Dne 30. 11. 2022 je na Fakulteti za organizacijske študije v Novem mestu pod okriljem raziskovalnega centra za preučevanje sodobnih družbenih izzivov (RC SOCIAL) potekala virtualna mednarodna znanstvena konferenca z naslovom »Človekove pravice v sodobni organizaciji in družbi« oziroma »Human Rights in the Modern Organisation and Society« SOCIAL 2022.

Konferenca, ki je nastala ob sodelovanju Fakultete za pravo in upravo, Univerze Nikolaja Kopernika iz Poljske (Faculty of Law and Administration, Nicolaus Copernicus University, Poland), organizacije Cardet iz Cipra, Univerze uporabnih znanosti UCLL iz Belgije (UCLL University of Applied Science, Belgium) ter Fakultete za industrijski inženiring v Novem mestu, je gostila namestnika varuha človekovih pravic, dr. Jožeta Ruparčiča ter moderatorje in paneliste iz številnih držav, kot so Brazilija, Ciper, Ekvador, Poljska, Republika Severna Makedonija, Slovenija, Ukrajina, Velika Britanija,…

Na konferenci je bil poudarjen pomen izrazitejše zavezanosti k spoštovanju človekovih pravic tako v organizaciji kot družbi z namenom odmika od trenutnih destruktivnih praks, ki nas dolgoročno vodijo iz demokratičnih vizij sodobne družbe v vsiljene okove neoliberalizma in avtokracije.

Fakulteta za organizacijske študije v Novem mestu

Galerija

_zzfos (1)
_zzfos (10)
_zzfos (2)
_zzfos (3)
_zzfos (4)
_zzfos (5)
_zzfos (6)
_zzfos (7)
_zzfos (8)
_zzfos (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava