Antonov koncert v Krškem je navdušil številne obiskovalce

25.1.2023 | 13:30

Antonov koncert v Krškem je navdušil številne obiskovalce
Antonov koncert v Krškem je navdušil številne obiskovalce
Antonov koncert v Krškem je navdušil številne obiskovalce

Znani in priljubljeni krški harmonikar Toni Sotošek z družino je v petek, 20. januarja, v športni dvorani Srednje šole Krško organiziral Antonov koncert, na katerem so nastopili številni znani glasbeni gostje.

Začeli so ga mladi harmonikarji, učenci Tonija Sotoška, Boštjana Povšeta in Janeza Lekšeta. Lepo in ubrano so na začetku zapeli tudi učenci otroškega pevskega zbora OŠ Koprivnica pod vodstvom zborovodkinje Nataše Dular. Na krški oder so stopili še Toni Sotošek z družino, učenci Glasbenih šol Krško, Brežice in Novo mesto, vokalna skupina Ivana Cankarja, folklorna skupina Senovo, ansambel Banovšek, Pihalni orkester Krško in še znani glasbeni gostje, kot so Modrijani, Prifarski muzikanti in legendarni Štirje kovači. Za povezovanje in smeh je poskrbel Vinko Šimek, ki se je predstavil tudi kot humorist Jaka Šraufciger. Veliko presenečenje večera je bil Ansambel Štirje kovači, ki deluje že 69 let. V stilu Odmevov jih je napovedala voditeljica Odmevov Rosvita Pesek. Hermina in Franc Šegovc sta naslednji dan obeleževala 62. obletnico poroke. Odigrali so kar nekaj njihovih skladb z izjemno mladostno energijo. Nastopili so še Modrijani in Prifarski muzikanti. Prifarci in Toni Sotošek z družino so se za konec predstavili s pesmijo Slovenija pravljična, katere avtor besedila in glasbe je Toni Sotošek.

Številni obiskovalci, ki so napolnili dvorano, so preživeli tri ure dolg večer in bili navdušeni nad vsemi nastopajočimi, ki so jih nagradili z močnim aplavzom. To je bil izjemen koncert, ki je privabil preproste ljudi pa tudi glasbene sladokusce.

Helena Murgelj

Galerija

_zzkoncert (1)
_zzkoncert (2)
_zzkoncert (3)
_zzkoncert (4)
_zzkoncert (5)
_zzkoncert (6)
_zzkoncert (7)
_zzkoncert (8)
_zzkoncert (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava