Navdušite goste: Recept za drugačne pečene sendviče
29.1.2023 | 16:00
V načrtu imate večerno druženje, želeli bi postreči nekaj okusnega, a bi vam bilo všeč, če bi bila jed preprosta, a hkrati malce drugačna ... Izvolite!
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
KOLIČINA: za 4 osebe
Sestavine
250 g sira (gavda)
250 g paradižnika
2 žlici olja
500 g opečenca
100 g majoneze (ali kisle smetane)
200 g rezin šunke
200 g kečapa
pest sončničnih semen
sol
mlet poper
peteršilj za okras
PRIPRAVA
1. Sir na grobo naribajte, paradižnik narežite na rezine. Pekač z višjim robom namažite z oljem in nanj razporedite polovico opečenca.
2. Opečenec v pekaču namažite z majonezo ali kislo smetano, na vrh položite polovico šunke, premažite s kečapom, dodajte polovico paradižnika in potresite s sirom.
3. Na sir položite preostali opečenec, ga ponovno premažite z majonezo, položite preostalo šunko in paradižnik, posujte s sirom, sončničnimi semeni, soljo ter poprom.
4. Pecite v pečici pri 180 °C približno 20 minut, da se zlatorjavo zapeče. Ko se ohladi, narežite na porcije in okrasite s peteršiljem.
Še več okusnih receptov boste našli v reviji Jana, št. 3, 17. 01. 2023.
Vaša fotka: Spet vlak v Straži
Jožko: Vlak je v Straži skoraj vsak delovni...
Titov kuhar, ki je očaral tudi z ajdovimi...
FranciD: Mojster Ivačič, s kakšnim spoštovan...
DL: Ali angleškim turistom tudi govorijo v...
FranciD: DOBRO VPRAŠANJE!
DL: Poslanka Jožica Derganc - Verjela, da...
FranciD: Seveda se da kaj spremenit na bolje:...
Župan Gregor Macedoni prejel priznanje za...
true truic: priznanje iz Pekla.....priznanje...
DL: Martin Strel se je poročil
čet, 25.7.2024
Slovo od skrivalnic: Anže Kuplenik odkrito o ljubezni in partnerju
pet, 26.7.2024
Uporaben: Rman je zel, s katerim je Ahil zdravil svoje vojake
tor, 23.7.2024
Lucija Selak: O frajtonarici, Avsenikih in strahu pred kačami
sre, 24.7.2024
Nuša Derenda bo šla prvič na dopust za 14 dni
tor, 23.7.2024