Nastja Galič in Luka Cicvarić nagrajena karateista KK Brežice

19.3.2023 | 10:00

Nastja Galič in Luka Cicvarić nagrajena karateista KK Brežice

V četrtek, 16. 3. 2023, je v dvorani Doma kulture Brežice potekala prireditev Športnik leta 2022. Prvič po letu 2019, ko so bile prireditve okrnjene in so potekale po spletu, so se tokrat v polnem številu, kolikor dovoljuje dvorana Doma kulture, zbrali najboljši športniki občine Brežice. Ob njih so bili zbrani tudi predani športni delavci vseh profilov ter najbolj navdušeni podporniki, ki so najpogosteje tudi glavni pokrovitelji mladih športnikov, starši. V množici športov in panog, ki jih omogoča in v veliki meri tudi sofinancira občina Brežice, so bili nominirani tudi štirje člani KK Brežice.

Za osvojeno 2. mesto na državnem prvenstvu v Slovenskih Konjicah za kadete v katah je naziv perspektivni športnik leta prejel Luka Cicvarić, sicer od leta 2021 tudi član reprezentance Slovenije. Letos je kot edini slovenski reprezentant kadet Slovenijo zastopal na evropskem prvenstvu na Cipru. Luka je zastopal Slovenijo tudi na Balkanskem prvenstvu v Črni Gori ter zmagal na tekmi za pokal Slovenije oktobra v Šenčurju. Na najvišjih stopničkah pa je stal tudi na mnogih mednarodnih turnirjih. Njegov trener je Darko Cicvarić.

Posebno priznanje ob zaključku tekmovalne kariere je prejela Nastja Galič. Nastja je vse od leta 2011 kot reprezentantka zastopala Slovenijo kot kadetinja, mladinka in članica v kategoriji kate, že pred tem pa je na državni in mednarodni ravni zastopala barve matičnega Karate kluba Brežice. Zbrala je preko sto kolajn in drugih vrhunskih uvrstitev. Med njimi izstopata 2. mesto na balkanskem ter 9. mesto na evropskem prvenstvu. Oba rezultata je dosegla v članski konkurenci, kjer je zgoščenost konkurence še posebno velika. Ob tekmovalni karieri pa Nastja ni zanemarjala izobraževanja in je uspešno zaključila magisterij iz psihologije na ljubljanski Filozofski fakulteti ter že drugo leto poučuje psihologijo na Gimnaziji Brežice. Ob vsem navedenem je uspešno zaključila še izobraževanje za trenerja druge kategorije.

Maja Lazanski se je tako kot tretja članica Karate kluba Brežice potegovala za nagrado v kategoriji Perspektivna športnica leta za osvojeno 2. mesto na državnem prvenstvu kadetinj v katah. Majo je premagala Naja Pinterič, članica Kajak kanu kluba Čatež.

Diplome športne zveze za športne dosežene uspehe v letu 2023 je poleg Maje Lazanski prejela tudi izvrstna katašica Maja Lakner za odlične uvrstitve na domačih in na mednarodnih tekmah v kategoriji kate kadetinje.

Prireditev so obogatili povabljeni gostje iz vrst športnih in političnih funkcionarjev. Vsi so izrazili veliko občudovanje vztrajnosti in predanosti športnikov in športnih delavcev. Slednjim so prvič podelili posebna priznanja Športne značke za 5, 10 in 20 let dela v lokalnem in širšem športnem okolju.

Prireditev sta popestrili plesni skupini obeh brežiških plesnih klubov Imani in Lukec.

Navdušeno in bučno so gledalci podprli prav vse nagrajence in jim tako izkazali še dodatno spoštovanje.

KK Brežice

Galerija

_zzKKBrezice (1)
_zzKKBrezice (2)
_zzKKBrezice (3)
_zzKKBrezice (4)
_zzKKBrezice (5)
_zzKKBrezice (6)
_zzKKBrezice (7)
_zzKKBrezice (8)
_zzKKBrezice (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava