Policisti društva ŠTD Tonfa na nogometnem turnirju na Palma de Mallorci

26.5.2023 | 09:00

Policisti društva ŠTD Tonfa na nogometnem turnirju na Palma de Mallorci
Policisti društva ŠTD Tonfa na nogometnem turnirju na Palma de Mallorci

Policisti in člani Športno turističnega društva Tonfa in IPA Posavje smo se udeležili svetovnega turnirja vladnih uslužbencev v nogometu na Palma de Mallorci, ki je potekal med 11. in 15. majem. Ekipa je bila sestavljena iz sedanjih in nekdanjih policistov Policijske postaje Brežice, ki nas veže prijateljstvo in ljubezen do nogometa. Na turnirju je v štirih kategorijah nastopilo prek 120 ekip iz celotnega sveta. Policisti ŠTD Tonfa smo nastopili v konkurenci 35+, kjer je sodelovalo 34 ekip.

Po skupinskem delu, kjer smo igrali z ekipami IPA Israel (ISR), V.K. Sint-Joris- Weert (BEL), Auto Thibert (FRA), ŠD Modri Ščit (SLO), LBDP Prauge (CZE), SC Border Guard (BGR), R.M. Torino Primonetwork (ITA), smo se kot tretje uvrščena ekipa v skupini uvrstili v nadaljnje tekmovanje med 16 najboljših ekip.

Tu smo se pomerili z ekipo Policia Local de Calvia (ESP), ki prihaja iz države gostiteljice. Po slabšem začetku tekme smo kljub veliki želji in borbeni igri žal morali priznati premoč nasprotniku, ki je ob koncu tekme z nekoliko sreče napredoval v nadaljnje tekmovanje z rezultatom 3 : 2.

Po zaključku tekmovanja pa lahko sklenemo, da smo uspešno predstavljali Slovenijo in Brežice, saj gre dejansko za zelo velik turnir. Tako kot vsako leto do sedaj gre za turnir, kjer ne gre samo za športno udejstvovanje, ampak tudi za pomemben družabni dogodek, na katerem se zberejo policisti iz celotnega sveta in si med seboj izmenjajo izkušnje.

Menimo, da smo dostojno zastopali policijo in Slovenijo.

Besedilo: Marjan Galič
Foto: Ekipa ŠTD Tonfa – PP Brežice

Galerija

_Tonfa (1)
_Tonfa (2)
_Tonfa (3)
_Tonfa (4)
_Tonfa (5)
_Tonfa (6)
_Tonfa (7)
_Tonfa (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava