Utrujeni in premočeni Deželak Junak ima vsega dovolj!

6.6.2023 | 12:30

Foto: Darja Štravs Tisu

Foto: Darja Štravs Tisu

Utrujeni in premočeni Deželak Junak ima vsega dovolj!
Utrujeni in premočeni Deželak Junak ima vsega dovolj!
Utrujeni in premočeni Deželak Junak ima vsega dovolj!
Utrujeni in premočeni Deželak Junak ima vsega dovolj!

Deželaka Junaka, ki že sedmi dan kolesari po Sloveniji za dober namen – da bodo otroci iz socialno šibkih družin lahko odšli na morje, je danes zjutraj znova neprijetno presenetil zlobni Gargamel. Po tem, ko ga je v nedeljo na vrhu Strmo Reber šokiral s kruto kaznijo, da bo moral celo noč plavati, če izgubi dvoboj z njim, mu je danes razkril, kakšen dvoboj ga sploh čaka.

Gargamel se je oglasil v Denis Avdić Showu, kjer je dejal, da vidi, da Deželak sploh ni utrujen!

»Zdej gledam prenos v živo, kako ga z električnimi kolesi porivajo proti Grosuplju, sploh zašvical ni. Tudi zadnjič na Strmi Rebri ni! Včeraj je bil cel dan na dežju in dobro se je navadil na vodo, kazen sploh ne bo grozna. Jaz sem dolgo časa razmišljal, kakšen izziv naj ti postavim, da ne boš mogel goljufat. Lani ste na vodi goljufali, ko mi je tvoja ekipa prirezala palico, da nisem mogel počiti balonov. Letos pa brez pomoči Denisa in njegove ekipe! Iskal sem idejo in navdih sem našel na Pokljuki – oviratlon Pokljuka. En cel kup mučilnih naprav, ki bodo objektivna preizkušnja za oba: elektro šok terapija, blatna kopel, pajkova mreža, anakonda, itd. Oni bodo samo zate prinesli te ovire na Pogačarjev trg v sredo ob 18. uri. Ne vem pa, kaj naju čaka. Še enkrat ponavljam, brez ekip in pomagačev,« je dejal Gargamel.

Ko je Deželak junak slišal njegove besede, ni več ostal tiho. Odločno se je postavil zase in dokazal, da je v njemu še večja moč, kot si morda mislimo.

»To ni fer, jaz sem utrujen, ti nimaš blage veze, stari. Kar smej se, pejt' nazaj v tisti brlog, dosti imam dežja, brez glasu sem, pere me dva dni, zebe me v noge, to je 'too much', pretiravanje, kaj še hočeš?! Ampak grem na izziv, 10.000 evrov, ki prispeva Gargamel v dobrodelni sklad, me motivira. Za otroke grem, drugega mi ne preostane. Samo zaradi tega grem, drugače bi pa iz srca odklonil. Izziv sprejmem,« je jasno povedal Deželak, ki je kljub utrujenosti in izčrpanosti sprejel Gargamelov izziv, ker bo samo na tak način lahko prislužil denar za otroke.

Podprimo ga vsi skupaj, da premaga Gargamela in pelje čim več otrok na zaslužene počitnice.

Vabljeni vsi na Pogačarjev trg v sredo ob 18. uri!

B. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava