Eva Šolinc: Vesela sem, da se mi je zgodil Veseljak!

21.9.2023 | 11:40

Eva Šolinc: Vesela sem, da se mi je zgodil Veseljak!
Eva s fantom Janom

Eva s fantom Janom

Eva Šolinc je voditeljica na Veseljaku že dobro leto. Zgodilo se je tako, da jo je Ljubica Špurej Jazbinšek povabila v oddajo Veselo po slovensko, tam jo je videl producent Sašo Đukič in jo povabil na Veseljaka. »Ostalo je zgodovina,« se smeje Eva.

Eva je sicer diplomirana glasbenica popularne glasbe, diplomirala je na londonski univerzi, in magistra glasbene pedagogike. Pravi, da si nikoli ni mislila, da se ji bo zgodil Veseljak, a je vesela, da se ji je: »Narodno zabavno glasbo zelo spoštujem in jo imam rada, saj mi je bila položena v zibelko, dar govora sicer tudi, ampak le v krogu ljudi, ki jih poznam, saj sem po naravi bolj sramežljive sorte,« priznava Eva.

»Najprej sem se preizkusila le v vodenju radijskega programa in že takrat navezala stik z Veseljaki ... Ker sem se počutila zelo sprejeto in dobrodošlo, je to pripomoglo, da sem veliko bolj pogumna, ko spoznavam nove ljudi.«

Eva pripoveduje: »Obožujem glasbo: pisanje, ustvarjanje, snemanje, izvajanje ... Moje srce pa vedno močneje bije za manjše živali, kot so kužki in mucke. Vedno večkrat si rečem: Če bom kdaj imela dovolj denarja, bom ustvarila dom za zapuščene živali.

Prostega časa imam zelo malo, vendar ga vedno več preživljam v naravi, s prijatelji igramo odbojko, obiščemo kakšen koncert, se odpravimo na kratek izlet ...

Rada spoznavam nove kotičke v Sloveniji. Majhna dežela, a vendar ponuja ogromno!«

A. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava