Doroteja Stupar, velika ljubiteljica živali: Moja cimra sta Bella in Archiebald

9.12.2023 | 12:40

Doroteja Stupar, velika ljubiteljica živali: Moja cimra sta Bella in Archiebald

Doroteja Stupar, prijazna voditeljica Aktuala, ki ponavadi prebuja zaspance, je velika ljubiteljica živali. Doroteja ne priznava delitve ljudi na ljubitelje mačk in ljubitelje psov, to enostavno ne pride v poštev: »Nekateri pravijo, da se delimo na »mačkarje« in »pesjanarje«, jaz pa mislim, da smo večina preprosto – ljubitelji živali. Moja »cimra« sta posebna – 13 letna Bella in 7 letni Archiebald sta mačja družba, brez katere si ne predstavljam dneva. Medtem, ko je Bella raje v miru doma, je Archiebald poseben muc, kar direktor mu včasih pravim. Nadzoruje vhod v kuhinjo, zna jasno povedati, kdaj si želi priboljškov in kje točno ga je potrebno počohati – ker crkljanja ni nikoli preveč«, se navadam svojega, milo rečeno, razvajenega muca, smeji dobrovoljna Doroteja.

Ampak s tem posebnosti črno belega direktorja sploh še ni konec: »Še posebej pa rad hodi na sprehode in raziskuje okolico, seveda varno pripet na oprsnico in povodec. In včasih pride tudi v službo na Radio Aktual, kjer s častnim krogom po pisarnah pozdravi sodelavce, nekatere tudi pelje na sprehod (o tem priča fotografija z Ajdo Mlakar, spodaj v fotogaleriji), nato pa potrpežljivo počaka na mizi in gleda posnetke ptic, medtem ko opravim snemanja za tisti dan.«

Ljubezen do živali je lahko res nekaj lepega in izpolnjujočega, mar ne? In ne pravijo zaman, da tisti, ki ima rad živali, ima rad tudi ljudi. Pri Doroteji to zagotovo velja. Njeni sodelavci na Aktualu to občutijo vsak dan.

A. S.

Galerija

Archie in Ajda _Mlakar
_Archiebald -pomocnik pri snemanju1
_Archiebald in Bella
_crkljanje z Dorotejo
_lepotica Bella
Doroteja Stupar, velika ljubiteljica živali: Moja cimra sta Bella in Archiebald

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava