Odprli smo razstavo Mladi likovni talenti

17.1.2024 | 10:30

Odprli smo razstavo Mladi likovni talenti

Odprli smo razstavo MLADI LIKOVNI TALENTI, ki je del novonastalega projekta, ki poteka v partnerstvu vzgojno-izobraževalnih ustanov v Mestni občini Novo mesto in Galerijo Kocka.

Z razpisom in razstavo želimo mladim odpirati razstavni prostor, jim nuditi podporo pri njihovem ustvarjanju ter jih skozi strokovno mnenje komisije spodbudno pospremiti v nadaljnjo umetniško pot.

Komisija v sestavi Jasna Kocuvan Štukelj, Nataša Mirtič in Janko Orač je podelila nagrade materialnega značaja:

1. nagrado ANJI TOMANIČ za celostno povezanost predstavljenega dela z močnim vsebinskim sporočilom o izgubljanju identitete in stiskah mladih, različne kompozicijske pristope, skladnost forme in vsebine ter dobro vsebinsko in tehnično izvedbo del (mentorica Tamara Rifelj, Ekonomska šola Novo mesto),

2. nagrado HANI ROSTOHAR za poglobljeno likovno razmišljanje, poznavanje likovne zgodovine in citiranje del znanih umetnikov na svojevrsten način tako, da avtoričina interpretacija izrazno prevladuje nad citiranim avtorjem ter dober občutek za barvo in kompozicijo (mentorica Tamara Rifelj, Ekonomska šola Novo mesto),

3. nagrado PATRICIJI PEČARIČ za poglobljeno likovno razmišljanje, učinkovito transformacijo motiva, zelo močno gradnjo zgodbe in večplastno likovno misel, prežeto s filmskim načinom razmišljanja, s katerim je ustvarila delo, za katero je potreben čas za ogled, saj se ga ne da dojeti na prvo žogo (mentorica Andreja Novak Gabrič, OŠ Otočec).

Komisija v sestavi je namenila posebna priznanja za prepoznani razvijajoči se talent JAKOBU LORKOVIČU (mentorica Tamara Rifelj, Ekonomska šola Novo mesto), LENARTU ŠTEFANU BERGINCU (mentor Uroš Strugar, OŠ Grm) in KLARI BABIČ (mentorica Vida Cizel, OŠ Šmarjeta).

S. H.; Galerija Kocka

Galerija

_zztalenti (1)
_zztalenti (2)
_zztalenti (3)
_zztalenti (4)
_zztalenti (6)
_zztalenti (7)
_zztalenti (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava