Američana kuhata po slovensko: Kakšna je razlika med slovenskimi in ameriškimi krofi?

21.2.2024 | 14:00

Foto: S. Švigelj

Foto: S. Švigelj

Američana kuhata po slovensko: Kakšna je razlika med slovenskimi in ameriškimi krofi?
Američana kuhata po slovensko: Kakšna je razlika med slovenskimi in ameriškimi krofi?

Na male ekrane je prišla nova kulinarično obarvana oddaja Amerika skozi želodec, v kateri bosta recepte preizkušala Noah Charney in Josh Rocchio, ki ju je v Slovenijo pripeljala ljubezen.

Dva prikupna Američana, ki ju je pot zaradi ljubezni do Slovenk pripeljala v našo prelepo deželo, odkrivata slovensko kulinariko v oddaji Amerika skozi želodec! Doktor zgodovine Noah Charney in jezikoslovec in bobnar Josh Rocchio kuhata po slovensko na ameriški način!

Pri tem pa jima družbo delajo tudi zanimivi gostje.

V prvi oddaji na TV Veseljak Golica se jima je pridružila Bojana Pipan, ki je Noahu in Joshu predstavila slovenske krofe. 

Tako Noah in Josh sta v Slovenijo prišla zaradi ljubezni tako do Slovenk kot tudi same države. 

"Zgodilo se je to, da sem v Washingtonu spoznal slovensko dekle, ki je tam za vašo državo delala v diplomaciji. Če prevrtimo dogodke malo naprej, je postala moja žena, s katero sva se ustalila v Vodicah in si ustvarila družino. Slovenija je tako moj dom že 14 let," je povedal Josh. Noah pa dodal: "Meni je tu sanjsko. Sem vsaj po en mesec že živel tudi drugod po svetu; denimo v Angliji, Italiji, Španiji, na Nizozemskem, v Franciji, a je v Sloveniji daleč najboljše (zame). Nikjer drugje nisem doživel tako visoke kvalitete bivanja kot ravno tu in po več kot desetih letih življenja v Sloveniji ti moji občutki ostajajo nespremenjeni."

Kakšna je razlika med slovenskimi in ameriškimi krofi? Kakšen je burger s krofom?

Preverite v oddaji Amerika skozi želodec  - ponovitev oddaje bo na sporedu v petek, 23. februarja, ob 18.00. 

A. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava