Spektakularno letečo kolo v glavni borbi večera

11.4.2024 | 10:00

Spektakularno letečo kolo v glavni borbi večera
Spektakularno letečo kolo v glavni borbi večera
Spektakularno letečo kolo v glavni borbi večera

Edinstven borilni spektakel v regiji Golden Gight 4 se je v nedeljo odvil v polni dvorani Dražena Petrovića v Zagrebu v organizaciji Zlatka Bajića, bivšega kick bokserja. Zbralo se je več kot 5.000 ljubiteljev borilnih veščin, ki so lahko spremljali 17 borb v šestih borilnih športih oziroma disciplinah: tajski boks, K-1, boks, ekstrem boks MMA in boks brez rokavic.

Dogodek ste lahko spremljali tudi kot direkten prenos na TV Arena sport2.

To je bil edinstven in prvi borilni spetakel v regiji, ki je ponudil v enem večeru 6 borilnih disciplin. Dogodek so spremljali številni športni novinarji, med katerimi bi izpostavili: nekdanjega borca Mirka Vorkapića in Tadeja Vidriha za 24ur.com in regijsko popularnega youtuberja Darka Lazića za »MMA Respect«, ki so tudi intervjujirali naša tekmovalca.

Izjemen večer je ponudil številne zanimive borbe, ki so dodobra ogrele vzdušje v dvorani.

V eni izmed uvodnih borb večera je nastopil Matija Koščak iz kluba Nak Muay Ivančna Gorica, pod taktirko svojega trenerja in nekdanjega uspešnega borca Francija Grajša. Matija je nastopil po pravilih K-1, proti Blažu Krušelj, borcu iz Hrvaške. Koščak je po nekaj močnih začetnih izmenjavah obeh borcev prevzel vajeti v roke v 2 in 3 rundi in tako na koncu suvereno slavil zmago.

V glavni borbi večera pa je nastopil član Scorpion Gyma Sašo Vorkapić. Nasproti bi mu moral stati Hrvat Andrej Kedveš kot 10. rangirani kickbokser na svetu, vendar je 48 ur pred dvobojem doživel zdravstvene zaplete in odpovedal dvoboj. Zamenjal ga je njegov mlajši brat Karlo Kedveš, ki se bori težnostno dve kategoriji višje kot Sašo, tako sta trenerja določila kompromisno težo. Borila sta se po pravilih K-1 3x3 minute. Vorkapić je že v 1. rundi namenil Kedvešu repertuar močnih ročnih in nožnih tehnik. Komaj proti koncu prve runde je Hrvatu uspelo plasirati nekaj udarcev. Vorkapić je s pobudo in prevlado nadaljeval tudi v drugi in tretji rundi, ko se je sprostil do te mere, da je v ringu užival, kot to znajo vrhunski tajski borci. V tretji rundi mu je uspelo izvesti specialko leteče kolo (cartwheel kick), zaščitno znamko legendarnega tajskega borca Senchaija, kar zmorejo le redki borci na svetu. Tehnično dovršen udarec mu je uspel celo do te mere, da je sodnik zahteval zdravniški pregled Hrvata, ki je borbo po intervenciji sicer nadaljeval do konca. Navkljub veliki želji domačih navijačev je bila sodniška odločitev soglasna 3:0 v prid Vorkapića, ki je v glavnem dvoboju večera suvereno slavil zmago in v zgodnjih jutranjih urah slavil z številnimi slovenskimi navijači.

Po končanem dvoboju sta Vorkapić in Kedveš podala izjavo za medije.

Sašo Vorkapić: "Hvala, vsem, ki ste mi pomagali do zmage. Hvala Zagreb. Hvala za povabilo organizatorju g. Zlatku Bajiću. Hvala sponzorjem. Rad bi poudaril in izrazil spoštovanje do mojega nasprotnika Karla Kedveša, ki je 3 dni pred dvobojem sprejel dvoboj, zaradi odpovedi njegovega brata. Zato, Karlo Kedveš, z vsem spoštovanjem. Moj cilj so Olimpijske Igre in nastop na ONE CHAMPION, največji borilski organizaciji na svetu.«

Karlo Kedveš: »Uhh, dobro je, še znam svojo mobilno številko, to pomeni da so moje poškodbe samo na zunaj vidne,« se je pošalil po dvoboju in nasmejal novinarje.

Tekst: Scorpion Gym
Foto: Luka Rifelj

Galerija

_zzzagreb (1)
_zzzagreb (2)
_zzzagreb (3)
_zzzagreb (4)
_zzzagreb (5)
_zzzagreb (6)
_zzzagreb (7)
_zzzagreb (8)
_zzzagreb (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava