Mladi v projektu Job Lab spoznavajo telekomunikacije

12.6.2024 | 09:30

V ponedeljek je več kot 90 dijakov Šolskega centra Novo mesto iz prve roke spoznalo delo v telekomunikacijah od razvoja ideje do končne izkušnje uporabnika. Pod okriljem Telemachovega zaposlitvenega laboratorija Job Lab so obiskali sedež podjetja Telemach Slovenija in razvojni center United Cloud ter spoznali področje informacijsko-komunikacijskih tehnologij, na katerem bodo morda v prihodnosti zaposleni tudi sami.

Dijaki ŠC NM so si ogledali Telemachov nadzorno operacijski center

Dijaki ŠC NM so si ogledali Telemachov nadzorno operacijski center

 Mladi v projektu Job Lab spoznavajo telekomunikacije

Generacija dijakov Srednje elektro-računalniške šole in tehniške gimnazije v okviru Šolskega centra Novo mesto je pretekli ponedeljek obiskala podjetje Telemach. Na obisku so dijaki spoznali Telemachove strokovnjake in si ogledali nadzorno-operacijski center ter podatkovni center, ki velja za največjega v Sloveniji.

Ogled so nadaljevali v razvojnem centru United Cloud, ki je med drugim razvil platformo EON za Telemachove uporabnike. S študijskim obiskom so v Telemachu sklenili drugo edicijo projekta Job Lab in tako že drugo generacijo dijakov opolnomočili z znanjem za samozavesten vstop na trg dela in pogumno srečanje z delodajalci.

V preteklem šolskem letu so dijaki sodelovali tudi na delavnicah Job Lab ter spoznali poklice prihodnosti in veščine, ki jih bodo potrebovali pri svojem delu. Posebno dodano vrednost so srednješolcem predstavljali napotki za pripravo življenjepisa in motivacijskega pisma, pa tudi predstavitev načinov za uspešen pristop k delodajalcem.

Greta Šter, vodja korporativnega komuniciranja in odnosov z javnostmi v podjetju Telemach Slovenija, je ob zaključku letošnje izvedbe povedala: »V Telemachu med kandidati za delo opažamo primanjkljaj dobro razvitih mehkih in trdih veščin, na katerega zadnjih nekaj let opozarjajo tudi neodvisni kadrovski strokovnjaki. S projektom Job Lab želimo mladim ponuditi priložnost, da se samozavestno predstavijo delodajalcem in ob tem ponudijo takojšnjo dodano vrednost

Telemach Slovenija

Galerija

_zzzTelemach (1)
_zzzTelemach (2)
_zzzTelemach (3)
_zzzTelemach (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava