Splavarjenje se ta vikend vrača v Radeče

13.6.2024 | 08:50

Splavarjenje 2024 spet prihaja v Radeče, kjer bomo od četrtka, 13. junija, do nedelje, 16. junija, uživali v štiridnevni zabavi. Program bo obogaten z odličnimi nastopi, raznovrstnimi dnevnimi aktivnostmi in tradicionalno vožnjo s splavom. Poskrbljeno bo tudi za vrhunsko kulinarično ponudbo. Vstop na prireditev je prost, dogodek pa lahko v spremstvu staršev obiščejo tudi mladoletne osebe.

Splavarjenje se ta vikend vrača v Radeče

Že v četrtek je na vrsti Radeški večer, ki se začne že ob 15.30 z Otroškim splavarjenjem (mini kraljestvo in Pika Nogavička) pod šotorom. Uradni del Radeškega večera pa se prične ob 19.00 z nastopom Pihalnega orkestra radeških papirničarjev, Kluba RAP mažoretk Radeče in zasedbe Juhu glasbeni Mix.

Petek je namenjen Dnevu Hortikulturnega društva (Didaktični krog), ob 19.00 pa se bo Splavarjenje 2024 tudi uradno odprlo na prireditvenem prostoru TIC Savus. Večer pa bosta popestrili zasedbi Bohem in Šank Rock.

Splavarjenje se ta vikend vrača v Radeče

Sobotno dogajanje se prične že ob 9. uri zjutraj z nogometnim turnirjem na Stadionu Radeče. Ob brežini reke Save bo potekala likovna kolonija Naši kraji ob Savi, tekom dneva pa se bodo odvijali tudi naslednji dogodki: Poleti z jadralnimi padali s Svinjskega rta, Rokodelska tržnica (pri šotoru), Otroške igrarije (igrala nasproti Flosarja), Odprtje razstave DLLU (pri TIC Savus), Street Basket 3na3 turnir (Rekreacijski park Savus) in Pleh Sava fest 2024 (pri šotoru). Večerno dogajanje bodo popestrili Aktualova Galama, Saša Lendero in Luka Basi.

Nedelja se prične s pohodom na Svinjski rt (Svinjski rt, zbor: pri Plečnikovem spomeniku) in medgeneracijskim druženjem na Starem Gradu. Družili se bomo tudi na paradi starodobnikov, slavnostni akademiji ob 70-letnici ZŠAM, za glasbo pa bodo poskrbeli Nagajivi tris, Ansambel Vžig in Jatna kvintet.

VOŽNJE S SPLAVOM

PETEK: 16.30 – 20.00
SOBOTA: 10.30 – 20.00
NEDELJA: 10.00 – 18.00

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava