Ideja za prigrizek, ki bo popestril vašo gostijo

Ideja, s katero lahko popestrite praznično mizo. Zakaj ne bi pripravili malo drugačne sendviče?
##IMAGE-2105155##
(20 kosov)
Sestavine:
Za vetrnice:
50 ml sončničnega olja
ščepec soli
120 g gladke moke
3 jajca
sezamova semena za posip
Za nadev:
100 g gavde
1–2 stroka česna
ščepec soli
200 g topljenega sira
100 g navadnega jogurta
100 ml majoneze
Za zaključek:
kumarice
češnjev paradižnik
bazilika za okras
Priprava:
Olje in 150 ml vode prelijte v srednje veliko ponev, dodajte ščepec soli in zavrite. Dodajte moko in previdno mešajte, dokler se ne začne prijemati dna. Ponev s kuhano moko odstavite z ognja, pustite, da se ohladi (občasno premešajte), nato pa postopoma vmešajte jajca. Z gnetilnikom previdno premešajte. Mešanico dajte v slaščičarsko vrečko. Na pekač, obložen s papirjem za peko, nabrizgajte vetrnice, jih potresite s sezamom in približno 35 minut pecite pri 180 °C. Med peko ne odpirajte pečice! Pripravljene vetrnice pustite, da se ohladijo. Položite jih na delovno površino in jih z manjšim nožem vzdolžno prerežite na pol.
Pripravite nadev: gavdo naribajte v skledo, dodajte strt česen, sol, sir, navaden jogurt in majonezo ter temeljito premešajte. S pripravljenim nadevom napolnite vse vetrnice, nato na vsako dodajte rezino kumare in paradižnika, okrasite z listom bazilike in vetrnice pokrijte.