Lokalno.si
© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kimči na hitro


Revija Dober tek
15. 7. 2024, 13.30
Posodobljeno
16. 07. 2024 · 12:20
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

_kimci.jpg

Domača priprava kimčija, korejske fermentirane zelenjave, tudi pri nas postaja vse bolj priljubljena.

##IMAGE-3999843##

Kitajsko zelje narežemo na 2,5 cm široke trakove. Posujemo jih z 1 žlico morske soli in pustimo 1 uro. Medtem pripravimo pasto za kimči, tako da v skledici zmešamo strt česen, olupljen in nariban ingver, ribjo omako (če jo imamo), čilijevo omako, sladkor in rižev kis.

2.

Redkvice grobo naribamo, korenčka narežemo na vžigalice ali grobo naribamo, mlado čebulico zelo tanko narežemo. Zelje speremo pod tekočo mrzlo vodo, ga odcedimo in dobro osušimo. Damo ga v veliko skledo in zmešamo s pasto, redkvicami, korenčkom in mlado čebulico. Ponudimo takoj ali pa vložimo v velik kozarec, ga tesno zapremo in čez noč fermentiramo na sobni temperaturi, nato pa shranimo v hladilnik, kjer se obdrži do 2 tedna, pri čemer se okus sčasoma razvije in izboljša.

Nasvet

Sestavine za kimči lahko tudi prilagodite lastnim željam, zato se bo končni izdelek morda razlikoval od našega na fotografiji (uporabili smo fotografijo Antonija Shkrabe s spletne strani Pexels).


© 2025 Dolenjski list Novo mesto d.o.o.

Vse pravice pridržane.